عوارض آر اف فرکشنال چیست؟

عوارض آر اف فرکشنال صورت چیست؟

روش های جوانسازی صورت بسیاری وجود دارند که می توانید برای کاهش روند پیری پوست استفاده کنید، یکی از این روش ها آر اف فراکشنال است. اما همین طور که می دانید ممکن است روش های زیبایی برای برخی از افراد، عوارضی به همراه داشته باشند؛ پس بهتر است قبل از انتخاب آن روش از عوارض آن آگاه باشید تا اگر دچار آن شدید، بتوانید بدون نگرانی درمان کنید. ما می خواهیم در این مقاله به عوارض آر اف فرکشنال بپردازیم.

مقدمه عوارض دستگاه آر اف فرکشنال

برای بررسی عوارض آر اف فرکشنال، در ابتدا لازم است نحوه کارکرد دستگاه آر اف فرکشنال را مرور کنیم.
دستگاه آر اف فرکشنال، از امواج رادیویی استفاده می کند و اشعه دیگری را به کار نمی‌ گیرد. این دستگاه در واقع از ترکیب دو روش آر اف و میکرونیدلینگ به وجود آمده است که این روش موجب تولید کلاژن و سفت شدن پوست می شود.
در روش آر اف فرکشنال، انرژی آر اف توسط سوزن های بسیار ریز و ظریف میکرونیدلینگ به پوست می رسد و بدون اینکه تاثیری بر روی پوست بگذارد موجب گرم شدن آن می شود.

این جا این سوال پیش می آید که آیا امواج آر اف و دستگاه آن ایمن است یا نه؟ و آیا آر اف باعث سرطان می‌شود یا نه؟ در آخر بررسی عوارض آر اف می خواهیم به این سوالات هم پاسخ دهیم.

عوارض آر اف فرکشنال

عوارض آر اف فرکشنال

آر اف فرکشنال یک روش بسیار کم‌تهاجمی است، به خاطر همین عوارض چندانی ندارد. در مطالعات بالینی و گزارشات پزشکی هم تقریباً هیچ عارضه‌ی بلند مدت یا دائمی برای این روش درمانی ذکر نشده است. اما ممکن است در برخی از موارد عوارض جزئی و کوچکی داشته باشد که کم یا کوتاه مدت است، البته باید خاطر نشان کرد که این در صورتی است که انجام این کار در کلینیک معتبر و نزد پزشک متخصص انجام شود.

رایج ‎ترین عوارض احتمالی آر اف فرکشنال که همه موقتی هستند، شامل موارد زیر است:

  • درد : در گذشته دستگاه‌های ابتداییRF با درد زیادی همراه بودند، تا حد که مجبور به بی‌هوش کردن فرد می شدند. اما امروزه درد این روش به حداقل رسیده و در بیشتر موارد نیازی به استفاده از داروی بی‌حسی نیست.
  • قرمزی پوست : اریتم یا قرمزشدن پوست در برخی از مراجعین دیده می‌شود، که معمولاً تا ۲۴ ساعت بعد از درمان رفع می‌شود.
  • تورم : ار اف فرکشنال می‌تواند می‌تواند باعث اِدِم یا تورم شود. البته این عارضه در همه‌ی مراجعین دیده نمی‌شود و اگر هم رخ بدهد، ظرف حداکثر ۲۴ ساعت خوب می‌شود. در موارد نادر ممکن است تا یک هفته باقی بماند.

عوارضی دیگری هم وجود دارند که بسیار نادراند و معمولاً ناشی از خطای پزشک یا نامناسب بودن شرایط متقاضی برای دریافت درمان آر اف هستند. البته این عوارض هم موقتی هستند، اما مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا برطرف شوند.

  • فرورفتگی پوست که ممکن است تا یک ماه طول بکشد.
  • بثورات پوستی که حداکثر تا ۱ هفته باقی می ماند.
  • پوسته پوسته شدن پوست تا ۱ هفته بعد از درمان وجود خواهد داشت.
  • حساس شدن پوست به لمس که ۲ تا ۳ هفته باقی می ماند.
  • زخم سوختگی، که تا ۶ ماه و قابل درمان است.
  • هایپرپیگمنتیشن (لک های تیره پوستی)، تا ۵ روز بعد از آر اف نمایان می ماند.
  • آر اف سوزنی ممکن است به مدت بیش از یک هفته باعث کبودی شود به خصوص اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنید. مثل آسپرین، ضد التهاب، ویتامین E.
  • عفونت های پوستی بسیار نادر هستند.
  • ضایعات کوچک به رنگ پوست (مانند جوش‌های سرسفید) برای چند هفته (حداکثر 1-2 ماه) قابل مشاهده است.

ایمنی دستگاه آر اف فرکشنال

آیا این که این دستگاه امواج رادیویی ساطع می کنند، خطرناک نیستند؟ ایمنی دستگاه آر اف برای سلامت افراد چقدر است؟
برای پاسخ به این امواج این دستگاه را بررسی می کنیم.
امواج رادیوفرکانسی یکی از انواع امواج الکترومغناطیسی هستند. این امواج در ابزارها و وسایل مختلفی استفاده می‌شوند؛ مواردی مثل وای‌فای، امواج رادیو، امواج تلویزیون و مایکروویو. فرکانس امواج رادیویی که در روش آر اف استفاده می‌شوند، بین ۳ کیلوهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز متغیر هستند ولی اکثراً از ۴۵۰ کیلوهرتز بیشتر نمی‌شوند. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، امواج آر اف ۱۰۰ میلیون بار آهسته‌تر نور مرئی و بیش از یک میلیارد بار آهسته‌تر از اشعه‌ی X هستند.

تکنولوژی RF مورد تایید سازمان FDA است

سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از معتبرترین سازمان‌های نظارتی درمانی، روش آر اف فرکشنال را به عنوان یک روش درمانی ایمن برای سفت کردن پوست و اصلاح انحنای سطحی بدن (کانتور) تایید کرده است. مطالعات بالینی بسیار وسیعی در مورد این روش زیبایی انجام شده و طبق آن‌ها تمامی کاربردهای روش RF مانند سفت کردن پوست صورت، اصلاح انحنای سطحی بدن و جوانسازی واژن کاملاً ایمن و بی‌خطر است.

با آگاهی از این که امواج خطرناک نیستند و تکنولوژی آر اف از سوی سازمان‌های نظارت درمان ایمن شناخته می‌شود؛ ولی ایمنی فقط به تکنولوژی بستگی ندارد. دو عامل دیگر که در کاهش عوارض جانبی و افزایش ایمنی هر روش درمانی (از جمله آر اف) موثرند، عبارت‌اند از:

  • دستگاه مورد استفاده : دستگاه‌های زیادی قابلیت تولید امواج RF را دارند. این که خود دستگاه مورد تایید سازمان FDA باشد (مثل دستگاه آر اف کونتراج) و این که استانداردهای لازم در ساخت و انتخاب مواد اولیه رعایت شده باشد، اهمیت فراوانی دارد.
  • اپراتور دستگاه RF : مثل هر روش درمانی و زیبایی دیگری، تجربه و مهارت پزشک یا اپراتور اهمیت زیادی دارد. این عامل مهم هم در میزان اثربخشی درمان و هم در کاهش احتمال عوارض جانبی بسیار موثر است.

آیا عوارض دستگاه آر اف سرطان را شامل می شود؟

ما هر روز در معرض تلفن های همراه، تلویزیون، واى فای و دیگر امواج رادیویی با سطوح پایین فرکانس رادیویی قرار مى گیریم. از آنجایی که این فرکانس برای چیزهای زیادی مورد استفاده قرار گرفته است، به طور گسترده ای مورد بررسی قرار گرفته تا تاثیر آن بر سلامت انسان ها بررسی شود. هیچ شواهد قطعی وجود ندارد که قرار گرفتن در معرض فرکانس رادیویی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان در انسان شود، حتی در افرادی که به طور منظم در معرض مقادیر شدیدترى از آن برای مشاغل خود قرار دارند. خطر اصلی شناخته شده در ارتباط با آر اف پتانسیل سوختگی در اثر گرما برای افرادی است که در معرض دوزهای بالا هستند.

محققان از 2 نوع مطالعه اصلی برای تعیین اینکه آیا چیزی ممکن است باعث سرطان شود استفاده می کنند:

مطالعات انجام شده در مطالعات آزمایشگاهی

مطالعاتی که در مورد گروه‌هایی از افراد دیده می‌شود

اغلب هیچ یک از انواع مطالعات به تنهایی شواهد کافی را ارائه نمی دهند، بنابراین محققان معمولاً در زمانی که سعی می کنند بفهمند چیزی باعث سرطان می شود، هم به مطالعات آزمایشگاهی و هم مطالعات انسانی نگاه می کنند.

در زیر خلاصه‌ای از برخی از مطالعات عمده‌ای است که تا به امروز به این موضوع پرداخته‌اند.

مطالعات انجام شده در آزمایشگاه درباره عوارض دستگاه آر اف

امواج آر اف انرژی کافی برای آسیب مستقیم به DNA را ندارند. به همین دلیل، مشخص نیست که پرتوهای آر اف چگونه ممکن است باعث سرطان شوند. برخی از مطالعات احتمال افزایش نرخ انواع خاصی از تومورها را در حیوانات آزمایشگاهی در معرض تشعشعات آر اف یافته اند، اما به طور کلی، نتایج این نوع مطالعات تاکنون پاسخ روشنی ارائه نکرده است.

چند مطالعه شواهدی از اثرات بیولوژیکی را گزارش کرده اند که می تواند با سرطان مرتبط باشد، اما این موارد هنوز در حوزه تحقیقاتی است.

مطالعات در افراد درباره عوارض دستگاه آر اف

مطالعات افرادی که ممکن است در محل کار خود در معرض تابش دستگاه آر اف قرار داشته باشند (مانند افرادی که در اطراف یا با تجهیزات رادار کار می کنند، کسانی که آنتن های ارتباطی را سرویس می دهند و اپراتورهای رادیویی) هیچ افزایش واضحی در خطر ابتلا به سرطان پیدا نکرده است که این مصالعه خود میتواند ارتباط مستقیمی با رد عوراض دستگاه آر اف داشته باشد.
تعدادی از مطالعات به دنبال ارتباط احتمالی بین تلفن های همراه و سرطان بوده اند. اگرچه برخی از مطالعات ارتباط احتمالی را نشان داده‌اند، اما بسیاری دیگر این ارتباط را نشان نداده‌اند.

نتیجه آخر درباره عوارض دستگاه آر اف فرکشنال

در حالی که هر دو این مطالعات دارای نقاط قوتی بودند، اما محدودیت‌هایی نیز داشتند که دانستن اینکه چگونه ممکن است برای انسان‌هایی که در معرض تشعشعات رادیویی قرار می‌گیرند اعمال شوند، دشوار است. بررسی سال 2019 از این دو مطالعه توسط کمیسیون بین‌المللی حفاظت در برابر تشعشعات غیریونیزاسیون (ICNIRP) مشخص کرد که محدودیت‌های مطالعات اجازه نمی‌دهد در مورد توانایی انرژی آر اف در ایجاد سرطان نتیجه‌گیری شود.

با این حال، نتایج این مطالعات این احتمال را که تابش دستگاه آر اف ممکن است به نحوی بر سلامت انسان تأثیر بگذارد را رد نمی کند.

RF فرکشنال برای چه کسانی مناسب نیست؟

  1. زنان باردار یا شیرده
  2. کودکان زیر 18 سال بدون رضایت والدین
  3. وجود بیماری یا عفونت های مهم پوستی مانند وجود تبخال در محل درمان
  4. هر نوع بیماری عاطفی، روانی یا پزشکی که ممکن است درمان را مختل کند

مراقبت ها بعد از آر اف صورت برای کاهش عوارض

مراقبت ها بعد از آر اف صورت برای کاهش عوارض

برای جلوگیری از برخی عوارض، لازم است قبل و یا حین درمان حواسمان باشد، اما برخی ها هم ممکن است بعد از آن و به دلیل عدم مراقبت های بعد از درمان رخ دهد.
برای همین رعایت مراقبت های بعد از درمان آر اف لازم است.

  • از کرم های لایه‌بردار و از بین بردن چین و چروک شبانه تا هنگامی که بهتر نشدید استفاده نکنید.
  • بعد از انجام آر اف باید از کرم ضد آفتاب مناسب پوست خود با یک SPF مناسب استفاده کنید.
  • کرم ترمیم کننده‌ای که پزشک برای شما تجویز کرده است را برای بهتر شدن و به صورت روزانه و روتین استفاده کنید.
  • تا هنگامی که کاملا خوب نشدید برای شست و شوی صورت خود از شوینده‌های قوی و ترکیبات الکل دار استفاده نکنید و سعی کنید شوینده مناسب پوست صورت شما باشد.
  • از لمس ناحیه مورد نظر تا زمانی که بهتر نشدید پرهیز کنید.
  • در 24 ساعت اول آر اف از استخر، سونا، حمام استفاده نکنید، حتی نرفتن به استخر و سونا تا یک هفته بعد از درمان توصیه می شود.
  • بلافاصله بعد از جلسه‌ی درمانی می‌توانید به خانه یا محل کار بروید و کارهای روزمره خود را انجام دهید. از یک روز بعد می‌توانید آرایش کنید.
  • بعد از درمان نیاز به مراقبت خاصی نیست ولی نوشیدن فراوان مایعات و استفاده‌ی مداوم از کرم ضد آفتاب فراموش نشود.
  • جهت رفع التهاب می توانید هر هشت ساعت یک بار از پماد زینک استفاده کنید.
  • تا چند روز بعد از آر اف از شستن صورت با آب داغ و شوینده های قوی خودداری شود.
  • توصیه می شود بعد از درمان از کرم های مرطوب کننده استفاده شود.

سوالات درباره عوارض آر اف فرکشنال

آیا بعد از درمان از یخ یا استروئید استفاده می شود؟

استفاده از هیچ کدام از اینها پس از درمان با دستگاه آر اف توصیه نمی شود.

آیا بعد از درمان از یخ یا استروئید استفاده می شود؟

استفاده از هیچ کدام از اینها پس از درمان با دستگاه آر اف توصیه نمی شود.

4.6/5 - (9 امتیاز)
فاطمه میلانی
فاطمه میلانی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *