اگر شما نیز جزو افرادی هستید که دچار ریزش مو شده اید و به دنبال راه حل هایی برای رفع این مشکل هستید شاید آیت سوال ذهن شما را درگیر کند که هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی؟ برای یافتن پاسخ به این سوال در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی
برای پاسخ این سوال ابتدا به توضیح هر دو روش به صورت کامل میپردازیم.
هیر فیلر
هیر فیلر یک روش درمانی بسیار عالی و مناسب و مؤثر برای رشد نمودن دوباره فولیکول ها، بالا بردن رشد، وقفه ی ریزش مو و افزایش ضخامت مو میباشد.
مواد تشکیل دهنده هیر فیلر
هیر فیلر از مواد مختلفی تشکیل شده است که این مواد عبارتند از:
- هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید یک ماده ای است که به صورت طبیعی در سلول های بدن یافت میشود. اکثرا از فیلر هایی که هیالورونیک اسید دارند برای تزریق نمودن به گونه ها و لب ها و به صورت کلی برای پوست صورت استفاده میگردد. هیالورونیک اسید ظرفیت بالایی در حفظ آب دارد و به همین دلیل، به نگه داشتن حالت مرطوبی مو ها تا مدت طولانی کمک مینماید.
- دکا پپتید 10
این ماده مواد مغذی را به پوست و ریشه مو رسانده و به این ترتیب ساقه ی مو سالم تر و ضخیم تر میگردد.
- اکتا پپتید 2
این ماده هم با فعال نمودن سلول های بنیادی در فولیکول های مو موجب رشد مو میگردد.
- اکتا پپتید 11
این ماده نیز از مرگ سلولی به خاطر استرس اکسیداتیو در سلول های مو پیشگیری مینماید.
- دکا پپتید 18
دکا پپتید ۱۸ باعث تشکیل پلاکد های مو و تولید شدن فولیکول های جدید مو میگردد.
- دکا پپتید 28
این ماده فولیکول های مو را تحریک مینماید، فاز رشد را فعال کرده و فاز ریزش را برای مهار کردن ریزش مو پایین میآورد.
- الیگو پپتید ۵۴
الیگو پپتید ۵۴ ریزش مو را متوقف مینماید و فاز آناژنیکی رشد مو را بیشتر میکند.
- الیگو پپتید 71
این ماده هم موجب رشد مجدد مو میگردد.
مزیت های تزریق هیر فیلر
تزریق هیر فیلر دارای مزیت های متعددی است که از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- این روش درمانی یک روشی کاملا بی خطر و ایمن میباشد و تاثیری که بر روی مو میگذارد واقع بینانه بوده و دارای ماهیت درمانی است.
- این ماده از مواد طبیعی تشکیل شده است که هیچ گونه تاثیر منفی بر روی مو یا پوست سر نداشته و باعث تحریک نمودن ریزش مو نمیگردد.
- تزریق هیر فیلر به مدت طولانی بر روی مو ها تأثیر میگذارد.
- به کمک این روش درمانی مو های نازک و شکننده درمان شده و هم چنین موجب ایجاد مو هایی ضخیم تر و پر تر میشوند.
- هیر فیلر با رنگ مو سازگار بوده و مانع از استفاده از رنگ مو نمیگردد.
- هیر فیلر چرخه ی رشد مو را فعال نموده و باعث تحریک شدن رشد مجدد مو ها میگردد.
- هیر فیلر عمل میکروسیرکولاسیون پوست سر را تحریک مینماید.
- هیر فیلر موجب بالا رفتن تراکم و ضخامت مو و احیای فولیکول های مو و سلول های مو و هم چنین مهار ریزش مو میگردد.
نحوه عملکرد هیر فیلر
برای رشد مجدد مو، میبایست میزان عملکرد ژن ها و پروتئین هایی که برای رشد مو لازم میباشند را به طور افزایشی و میزان عملکرد ژن ها و پروتئین هایی که در ریزش مو تاثیر میگذارند را به صورت کاهشی تنظیم نمود. طی آزمایش های متنوعی که انجام شده، به اثبات رسیده است که مواد تشکیل دهنده هیر فیلر در روند رشد مجدد مو و توقف ریزش مو تاثیر مثبتی دارند. هیر فیلر گردش خون در پوست سر را بالا برده و فولیکول های مو را احیا مینماید که این عوامل باعث تحریک شدن رشد مجدد مو میگردند. بلافاصله بعد از وارد شدن هیر فیلر به زیر پوست، مواد تشکیل دهنده آن آزاد و فعال میگردند و تا ۲ هفته، سلول های پوست و مو را تقویت مینمایند. چهار عملکرد اصلی هیر فیلر شامل موارد زیر میباشند:
- تحریک نمودن رشد مو
مواد تشکیل دهنده هیر فیلر قادر است موجب تحریک ژن هایی گردد که می توانند با تقویت کنش بتا کاتنین و فعال نمودن سلول های بنیادی که باعث رشد مو در سیکل رشد مو میگردند؛ بر روند رشد مو تاثیر مثبتی داشته باشند.
- مهار ریزش مو
مواد تشکیل دهنده هیر فیلر با پیشگیری از تولید BMP4 و DKK-1 که از عوامل اصلی ریزش مو میباشند، مانع از ریزش مو میگردند.
- آنتی اکسیدان
هیر فیلر با کنترل نمودن میزان رادیکال های آزاد اکسیژنی که به کمک اشعه فرابنفش استرس، اضطراب و دیگر عوامل خارجی ایجاد میگردند، از ریزش مو پیشگیری مینماید.
- تحریک نمودن رگ زایی
هیر فیلر با تحریک نمودن ریشه مو و تغذیه آن ها به کمک فرآیند رگ زایی باعث تشکیل فولیکول های سالم تر می گردد.
کاندید های مناسب هیر فیلر
خانم ها و آقایان و حتی کودکان بالای ۳ سال که مشکلاتی مثل آلوپسی بدون اسکار، ریزش موی ناگهانی و شدید، عقب نشینی کردن خط رویش مو و شکنندگی مو ها، آن ها را درگیر کرده است و به صورت کلی دارای مو های نازک و ضعیفی هستند، کاندید های مناسبی برای تزریق هیر فیلر میباشند. حتی افرادی که دارای مو های خشکی هستند هم قادر هستند از مزیت های تزریق هیر فیلر بهره مند گردند. این روش درمانی حتی برای کسانی که مو های آن ها به علت قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا دیگر عوامل شیمیایی دچار آسیب دیدگی شده است، هم توصیه میگردد. تزریق هیر فیلر هم چنین برای کسانی که مو های خود را به صورت دائم رنگ میکنند و میخواهند مو های خود را از آسیب این رنگ ها در امان نگه دارند هم بسیار تاثیر گذار است. به صورت کلی این روش برای کسانی که به تزریق بوتاکس و دیگر پروتئين های مصرفی حساسیت دارند، مناسب میباشد. توصیه میشود حتما پیش از درمان با هیر فیلر با پزشک خود مشورت نمایید تا مطمئن شوید که تزریق هیر فیلر برای مو های شما مناسب میباشد، و اینکه مطمئن گردید این درمان، با دارو های مصرفی یا دیگر درمان های قبلی شما تداخلی نداشته باشد.
کاندید های نامناسب تزریق هیر فیلر
- خانم های باردار یا شیرده
- کسانی که به هیالورونیک اسید حساسیت دارند.
- کسانی که دارو های ضد انعقاد خون یا رقیق کننده خون مصرف مینمایند.
- کسانی که سیستم ایمنی بدن آن ها دارای مشکل است.
- کسانی که به التهاب پوست سر مبتلا هستند.
عوارض جانبی هیر فیلر
- دردی گذرا و کوتاه مدت
- قرمزی
- تورم
- ادم
- هماتوم
- خارش
- حساسیت
پزشک کل این عارضه های جانبی احتمالی را برای بیمار توضیح میدهد. در صورتی که هرگونه عارضه ای به غیر از موارد گفته شده به وجود بیاید یا عارضه ای بیشتر از یک هفته طول بکشد میبایست به صورت فوری به پزشک مراجعه نمایید.
هزینه هیر فیلر
هزینه ی تزریق هیر فیلر با توجه به شدت ریزش موی افراد متفاوت میباشد. هر چه قدر که ناحیه ی درمان شده بزرگ تر باشد، به فیلر بیشتری نیاز خواهد بود و به این هزینه درمان بیشتر خواهد بود. این درمان باید به کمک پزشکان یا پرستاران بسیار با تجربه انجام گردد تا از ایجاد هرگونه عارضه های جانبی پیشگیری گردد. از طرف دیگر، موقعیت و منطقه ی کلینیکی که به آن مراجعه میشود بر هزینه ی این درمان تاثیر میگذارد. لازم به ذکر است که هزینه ی تزریق هیر فیلر تحت پوشش بیمه نمیباشد.
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش درمانی و زیبایی پوستی میباشد که در دسته ی شیوه های تزریقی قرار میگیرد. یعنی به کمک این روش مواد خاصی با خاصیت درمانی به زیر پوست تزریق میگردد. این مواد ویژه طبق مشکل متقاضی تعیین میگردند. از جمله مواردی که طی این تزریق به زیر پوست تزریق میشوند شامل: عصاره های گیاهی، ویتامین ها و آنزیم ها، دارو ها و هورمون ها میباشند.
مزیت های مزوتراپی
مزوتراپی بر هر سه لایه پوست تاثیر گذار است. اثر های درمانی این روش بر روی پوست، لایه ی میانی و هم چنین بافت های پیوندی زیرین پوست قابل مشاهده است. این مسئله موجب شده که مزوتراپی کاربرد های متنوعی داشته و از آن برای درمان کردن ریزش مو، سلولیت و موارد دیگر استفاده شود.
به صورت کلی مزایای مزوتراپی را میتوان به دو دسته تقسیم نمود، یکی مزایای ناشی از مواد تزریق شده به پوست و دیگری تاثیر سوراخ های بسیار ریز ایجاد شده به کمک سوزن.
دیگر مزایای مزوتراپی عبارتند از:
- دارای هزینه مناسب تری است.
- یک روش درمانی کم تهاجمی و بدون جراحی میباشد.
- به بیهوشی نیاز ندارد.
- یک روش درمانی بدون درد است.
- دارای دوره ی ریکاوری کوتاه و بدون نیاز به مراقبت های خاص پس از درمان است.
- دارای عوارض جانبی و خطر های محدود میباشد.
عوارض مزوتراپی
در مزوتراپی به دلیل این که دارو به صورت موضعی و در محل دچار مشکل تزریق میگردد، عوارض جانبی محدود و نادر میباشند. بعضی از این عوارض عبارتند از:
- حساسیت
- التهاب و تورم موضعی
- عفونت های پوستی
- ایجاد لکه های تیره
- کبودی
- خون مردگی
- ایجاد زخم یا اسکار
تمام عوارض و خطرات ذکر شده تقریبا نادر میباشند و فقط التهاب ممکن است در بعضی از بیماران به صورت موقتی ایجاد گردد.
هزینه مزوتراپی
هزینه مزوتراپی به علت دریافت درمان، محلی که درمان میشود و سرمی که استفاده شده، میزان دستمزد دریافتی پزشک، کلینیکی که به آن مراجعه میشود و… بستگی دارد.
تاثیر هیالورونیک اسید در مقایسه کردن مزوتراپی با هیر فیلر

اضافه نمودن هیالورونیک اسید به ویتامین ها و اسید آمینه های لازم برای رشد نمودن مو ها موجب بالا رفتن ماندگاری و تاثیر گذاشتن هیر فیلر در مقایسه با مزوتراپی شده است. زمانی که تزریق زیر جلدی هیر فیلر انجام میگردد تا دو هفته ژلی که در آن وجود دارد، فولیکول مو ها را احاطه نموده و اثر رطوبت رسانی آن باعث بهبود یافتن وضعیت مو و پایین آمدن ریزش مو ها میشود. تفاوت هزینه مزوتراپی و هیر فیلر به علت وجود هیالورونیک اسید در هیر فیلر است.
مقایسه مزوتراپی و هیر فیلر
نتایج هیر فیلر سریع تر از مزوتراپی قابل مشاهده میباشد. امکان دارد موقع درمان وضعیت مو ها با مزوتراپی، با توجه به تشخیص پزشک، از دارو هایی مثل فیناستراید و ماینوکسیدیل هم استفاده گردد و همراه با ویتامین های لازم در زیر پوست تزریق شود.
شباهت های مزوتراپی و هیر فیلر

مزوتراپی و هیر فیلر هر دو دارای ویتامین های لازم برای تقویت نمودن رشد مو ها میباشند.
هم مزوتراپی و هم هیر فیلر محصول های آماده ای هستند که به کمک سرنگ های ویژه در مدت زمان 20 الی 30 دقیقه به پوست سر تزریق میگردند.
اکثرا دوره درمان این دو روش چند جلسه ای و با فاصله زمانی مشخص میباشد.
مزوتراپی و هیر فیلر برای ایجاد نمودن مو های جدید و یا بازگشت مو هایی که از دست رفته اند کاربردی ندارند و برای این موضوع تنها راهکار کاشت موی طبیعی است.
هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی
با خواندن مطالب ذکر شده احتمالا متوجه تفاوت های هیر فیلر با مزوتراپی شده باشید، ولی اگر بین انتخاب هیر فیلر یا مزوتراپی برای درمان کردن ریزش مو های خود، سردرگم شده اید. باید بگوییم که در کل هر دو روش مقابل ریزش مو تاثیر گذار هستند که هر یک مزیت ها و عیب های خاص خود را دارند. اما اینکه به چه صورت تشخیص دهیم که برای ما هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی ؟
باید بگوییم که نتیجه نهایی و تصمیم این موضوع را میبایست به عهده پزشک متخصص بگذارید. پزشک طبق شرایط و انتظار های شما از درمان، بهترین راهکار را برای شما انتخاب میکند.
سوالات درمورد هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی
هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی؟
برای پاسخ به این سوال توصیه میکنیم این مقاله را مطالعه کرده و سپس با کمک گرفتن از پزشک تصمیم بگیرید که برای درمان از کدام روش استفاده کنید.
از نظر احساس کردن درد، هیر فیلر بهتر است یا مزوتراپی ؟
هر دو روش درمان بدون درد میباشند.
عوارض احتمالی هیر فیلر و مزوتراپی چیست؟
قرمزی
تورم
خارش
عوارض ذکر شده در کل در کمتر از ۳ روز فروکش میکنند.