وقتی از هر کدام از روش های برداشت خال استفاده میکنید این امکان وجود دارد که در ناحیه مورد نظر زخم یا اسکار پدید آید. با همه این ها، میبایست نگهداری های پس از آن را جدی بگیرید تا از بروز زخم و اسکار ناشی از برداشتن خال جلوگیری شود و جای زخم باقی نماند. در این مقاله به پرسش هایی که درمورد برداشتن خال توسط لیزر و مراقبت های آن و غیره است، پاسخ میدهیم. همچنین در مورد این که پس از برداشت خال از طریق روش سوزاندن، باید چه اقداماتی انجام دهیم، بحث میکنیم.
مراقبت بعد از برداشتن خال با سوزاندن
در صورتی که میخواهید خال های خود را با استفاده از روش سوزاندن بردارید،توصیه می کنیم به انجام این مراقبت ها که در ادامه ذکر میکنیم بپردازید.
بعد از برداشت خال به کمک روش سوزاندن، باید بعضی از نکات را رعایت کرد تا از بروز اسکار های بزرگ و چشمگیر از جمله زخم های کلوئیدی و هیپرتروفیک جلوگیری شود.
پیش از عملی کردن هریک از موارد زیر، حتما با پزشک مربوطه در تماس باشید. همچنین جای زخم به هیچ عنوان نباید در معرض خطر عفونت باشد و حتما شما نمیخواهید کاری انجام دهید که جای زخم شما بد تر شود. بعد از این خال را با روش سوزاندن برداشتید از قرار گرفتن مقابل آفتاب خودداری کنید.
نور خورشید موجب آسیب دیدن پوست سالم شما میشود. پس در نظر بگیرید که روی زخم در حال درمان شما چه تاثیری میگذارد. زخم جدید اگر به طور دائم در معرض اشعه uv قرار بگیرد، احتمال کدر شدن رنگ پوست و همچنین تغییر یافتن رنگ پوست میشود. وقتی بیرون از منزل هستید یعنی به مدت چهل و هشت بعد، حتما از یک ضد آفتاب با spf سی درصد استفاده کنید و سعی کنید جای زخم را از طریق پوشاندن لباس مخفی کنید تا از تابش نور آفتاب بر روی زخم جلوگیری شود.
همچنین شما باید این کار را به مدت شش ماه بعد از برداشت خال از طریق روش سوزاندن، انجام دهید. همچنین بعد از این که در هر کلاسی شرکت کردید، از جمله کلاس های آموزشی بوتاکس میبایست در هر شرایطی از ضد آفتاب استفاده کنید.
بعد از برداشت خال جهت تمیز و مرطوب کردن زخم های پوستی از بهترین پماد استفاده کنید. مدت طولانی طول میکشد تا اسکار ها و زخم های خشک درمان شود و جای زخم ها به طور کل از بین برود. همچنین یکی از کار های باعث می شود اسکار تشکیل نشود، استفاده از وازلین و پماد های مرطوب کننده زیر پانسمان است. همچنین شما باید بعد از تشکیل اسکار در مورد استفاده از نوار های سیلیکونی با پزشک مربوطه صحبت کنید. بیشتر مواقع بعد از برداشت خال از طریق روش سوزاندن، نیازی به استفاده کردن آنتی بیوتیک نیست. تنها درصورتی میتوانید آنتی بیوتیک استفاده کنید که پزشک تان گفته باشد. مصرف غیر ضروری پماد های آنتی بیوتیک امکان دارد موجب ایجاد عوارضی همچون درماتیت تماسی و یا بیماری مقاومت باکتریایی شود.
بعد از این که برداشت خال انجام گرفت چه مراقبت هایی لازم است انجام گیرد؟
وقتی که خال از روی پوست برداشته شد لازم است بعد از آن مراقبت های مورد نیاز انجام بگیرد. این نگهداری ها شامل موارد زیر است:
- بعد از برداشت خال، به منظور جلوگیری از بروز عفونت از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید.
- رعایت نکات بهداشتی الزامی است.
- بعد از برداشت خال دقت داشته باشید که نباید در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.
- بعد از جراحی و کشیدن بخیه ها میبایست از کرم های لایه بردار استفاده کنید.
- به هیچ عنوان نباید زخم هایی که بعد از برداشت خال ایجاد شده را دستکاری کرد، چون که این زخم ها موقتی هستند و به مرور زمان محو میشوند.
- وقتی به بیرون میروید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- به هیچ عنوان نباید بعد از برداشت خال تا بیست و چهار ساعت حمام کنید.
- به منظور محو کردن جای خال میتوانید از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید.
سوزاندن خال به وسیله دستگاه به چه صورت انجام میگیرد؟
یکی از روش های دیرینه برداشت خال، روش سوزاندن است که به کمک دستگاه کوتر انجام میگیرد. کوتر از طریق برق، خال های پوستی را گرم کرده و آن ها را میسوزاند. پیشنهاد میشود افراد برای از بین بردن خال های سطحی پوست از روش سوزاندن استفاده کنند چرا که در خیلی از موارد وقتی خال عمقی را از طریق روش سوزاندن از بین میبرند، جای آن به صورت فرورفتگی باقی میماند. توصیه میشود در این موارد برای از بین بردن خال های عمقی از دیگر روش ها از جمله لیزر استفاده شود.
آیا جای زخم پس از برداشتن خال های پوستی هم چنان روی پوست باقی میماند؟
هر نوع از زخم های پوستی ممکن است به صورت اسکار روی پوست باقی بمانند. همچنین جای زخم یکی از روش های طبیعی بدن است که موجب التیام زخم و بستن پوست میباشد. با همه این ها، بعضی وقت ها جای زخم میتواند غیر عادی باشد و در نهایت ممکن است زخم های بزرگ و برجسته مانندی پدید آید. وقتی اسکار هیپرتروفیک اتفاق میافتد که بدن شما طی روند درمان، کلاژن فراوانی تولید کند. اکثر مواقع در اثر ایجاد سوختگی های عمیق پوستی و یا دیگر موارد پوستی شدید، جای زخم هیپرتروفیک پدید میآید، ولی این جای زخم ها میتواند در اثر هر نوع زخمی حتی زخم های ایجاد شده توسط لیزر نیز پدید آید. به خاطر همین در دوره هایی از جمله دوره آموزش هایفو بر روی تنظیم دمای لیزر پیش از شروع کار، خیلی زیاد تاکید میشود. همینطور رویش خیلی زیاد و غیر عادی بافت اسکار، که در افرادی که پوست تیره دارند شدید است، اسکار کلوئید نامیده میشود که این نوع اسکار به مراتب از اسکار هیپرتروفیک بزرگتر بوده و گاهی اوقات این امکان وجود دارد که برای پیشگیری از بزرگ شدن این نوع زخم ها و یا رفع و توقف رشد زخم ها به روش هایی همچون روش لیزر درمانی و تزریق کورتیکواستروئید روی آورید.
برعکس اسکار های هیپرتروفیک، کلوئید ها رویش میکنند و از محل زخم اولیه پوست خیلی زیاد گسترش مییابند. همچنین در حالت کلی، باید این احتمال را در نظر بگیرید که ممکن است جای زخم باقی بماند. ولی می توان با رعایت کردن بعضی نکات این احتمال را به حداقل رساند و مانع از بروز این اتفاق شد.
سوالات درمورد مراقبت بعد از برداشتن خال با سوزاندن
مراقبت بعد از برداشتن خال با سوزاندن شامل چه اقداماتی است؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که این مقاله رو به صورت کامل بخوانید تا با تمام این مراقبت ها آشنا شوید.
آیا جای زخم پس از برداشتن خال های پوستی هم چنان روی پوست باقی میماند؟
هر نوع از زخم های پوستی ممکن است به صورت اسکار روی پوست باقی بمانند.
برای برداشتن خال های عمقی چه روشی پیشنهاد میشود؟
در خیلی از موارد وقتی خال عمقی را از طریق روش سوزاندن از بین میبرند، جای آن به صورت فرورفتگی باقی میماند. توصیه میشود در این موارد برای از بین بردن خال های عمقی از دیگر روش ها از جمله لیزر استفاده شود.