عوارض میکرونیدلینگ

عوارض میکرونیدلینگ صورت چیست؟

امروزه یکی از روش های پرطرفدار برای از بین بردن چین و چروک، ناهمواری و لکه های سطحی پوست میکرونیدلینگ است، که در این روش از دستگاه های سوزن دار برای ایجاد زخم های سطحی استفاده می شود تا به وسیله سیستم بازسازی و ترمیم زخم بدن، ساخت کلاژن والاستین افزایش پیدا کند.

تقریبا می توان گفت میکرونیدلینگ، یک روش جوانسازی ایمن و بی خطر است و تا امروز هیچ موردی مبنی بر اینکه کسی دچار عوارض یا مورد خاصی شده است به گوش نرسیده است و بروز مشکل بعد از استفاده از این روش احتمال خیلی خیلی کمی دارد.
البته به دلیل ایجاد زحم های سطحی، بعضی از عوارض رخ می دهد اما نهایتا 72 ساعت بعد از انجام این عوارض از بین می روند. در ادامه می خواهیم به عوارض میکرونیدلینگ صورت که برخی از آن ها شایع هستن و برخی احتمال بروز آن ها کمتر است می پردازیم. 

6 تا از رایج ترین عوارض میکرونیدلینگ صورت

رایج ترین عوارض میکرونیدلینگ صورت

با توجه به این که در میکرونیدلینگ، تحریک سلول‌های پوستی و وارد کردن مواد خارجی به بافت‌های آن صورت میگیرد، دلیل اصلی بروز عوارض می شود. البته این که شدت عوارض چقدر باشد بستگی دارد به نوع پوست هر فرد، میزان حساسیت، مقدار مواد، سن و…، هم چنین مراقبت‌های قبل و بعد از آن نیز می‌توانند در شدت عوارض موثر باشند.

قرمزی پوست

با وارد کردن سوزن‌های ریز میکرونیدلینگ به بافت پوست و تحریک سلول‌های آن می‌تواند باعث قرمز شدن پوست چه در ناحیه تحت درمان و چه در دیگر نواحی صورت می‌شود. این عارضه بیشتر در افرادی که پوست حساس و آسیب‌دیده دارند، بیشتر است و معمولا زمان بیشتری قرمزی پوست را تجربه خواهند کرد؛ اما این زمان اغلب بیشتر از چند روز نیست. قرمزی پوست صورت ممکن است تا ۷۲ ساعت بعد از آن هم وجود داشته باشد و سپس به مرور زمان التهاب و قرمزی پوست کاهش پیدا می‌کند. برای کاهش قرمزی پوست بعد از میکرونیدلینگ استراحت لازم است.

ملتهب شدن پوست و ایجاد حساسیت

با تحریک پوست توسط سوزن‌های میکرونیدلینگ، ترشح ماده‌ای به نام هیستامین در بافت‌های پوست رخ می دهد که موجب التهاب آن می‌گردد. این موضوع هم کاملا طبیعی است و نشان از سالم بودن بافت‌ها و سلول‌های صورت دارد. چیزی که باید رعایت کنید تا موجب آسیب نشود این است که تا زمانی که التهاب پوست به طور کامل برطرف نشده از نور خورشید و گرمای مستقیم دوری کنید.

پوسته‌ پوسته شدن                                                                

پس از انجام میکرونیدلینگ، ممکن است پوست شما به حالت لایه لایه در بیاید و یا اصطلاحا پوسته پوسته شود.

زخم‌های ریز

سوزن‌های میکرونیدلینگ به عمق پوست نفوذ می‌کنند و این موضوع باعث ایجاد زخم‌های بسیاری ریزی در سطح پوست خواهد شد. این زخم‌ها بعد از چند روز به طور کامل برطرف می‌شوند و جای آن‌ها بر روی پوست باقی نمی‌ماند.
اما این در صورتی ایت که شما، بعد از انجام این عمل نباید زخم‌ها را دست‌کاری کنید یا در محیط‌های پر از گردوغبار و آلودگی قرار بگیرید، چرا که می‌تواند باعث عفونی شدن زخم‌ها یا باقی ماندن جای آن‌ها بر روی پوست شما شود.

خشک شدن پوست

اکثر پوست ها بعد از انجام میکرونیدلینگ دچار خشکی و کشیدگی می شوند. البته جای نگرانی ندارد؛ چراکه با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و متعادل‌کننده پوست که آب‌رسانی کافی انجام می‌دهند، می‌توان آن را درمان کرد.
اگر سایز سوزن به‌درستی انتخاب نشوند، بافت‌های پوست کشیده می‌شوند که این عامل در ناحیه درمان خشکی به وجود می‌آورد.

احتمال ایجاد آلرژی

به دلیل اینکه سوزن‌های میکرونیدلینگ ساختاری فلزی دارند، افرادی که به فلزها حساسیت نشان می‌دهند نباید از این روش استفاده کنند، چرا که این افراد بعد از استفاده از این روش دچار حساسیت می‌شوند و آسیب‌هایی جدی به ساختار پوست آن‌ها وارد خواهد شد. نکته ای که در این میان است، این می باشد که قبل از این که میکرونیدلینگ را انجام دهید باید به صورت کامل معاینه شوید.

عوارض نادر میکرونیدلینگ صورت

مواردی که در زیر اشاره می شود جزو موارد نادر عوارض میکرونیدلینگ هستند و تنها زمانی به وجود می آیند که یک شخصی نابلد و یا مرکز غیر معتبر این روش را انجام دهد، پس اگر برای انجام میکرونیدلینگ به مراکز یا کلینیک‌های معتبری مراجعه می کنید که پزشکان آن‌ها تخصص و مهارت کافی برای این کار را دارند، جای نگرانی در خصوص این عوارض وجود نخواهد داشت.

ایجاد لک (پیگمانتاسیون)

پزشک متخصص و باتجربه باید قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست شما را از نظر وجود جوش، آکنه یا هر آسیب فعال دیگری بررسی کند و در صورت مشاهده آن‌ها ابتدا روش‌های درمانی جوش و آکنه آغاز کند. اگر آسیب‌های فعال موجود بر روی پوست وجود داشته باشند با سوزن‌های میکرو تحریک می‌شوند و با افزایش مقدار باکتری روی سطح پوست گسترش پیدا کرده و به آن آسیب می‌زنند و لک‌هایی بر روی پوست ایجاد می‌کنند که تا آخر عمر باقی می‌مانند و از بین بردن آن‌ها به این سادگی‌ها ممکن نیست. اگر برای انجام این عمل به محل نامعتبری مراجعه کنید این موضوع بررسی نمی‌شود و ممکن است آسیب‌هایی جدی به زیبایی شما وارد شود.

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند باعث ایجاد لک‌های پوستی بعد از میکرونیدلینگ شود، بالا بودن فشار دست در زمان حرکت درمارولر و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. ولی همانطور که می بینید در این حالت باید عوامل زیادی دست به دست هم بدهند تا این اتفاق برای شما بیوفتد. شما می توانید احتمال این مورد را با استفاده از کرم های ضد آفتاب دارای SPF بالای 30 به صفر برسانید.

عفونت ناحیه درمان

جدی‌ترین عارضه‌ای که بعد از انجام میکرونیدلینگ ممکن است در یک مرکز نامعتبر رخ دهد، عفونت زخم‌هاست. اگر سوزنی که وارد بافت‌های زیرپوستی می‌شود به‌خوبی ضدعفونی نشده باشد یا فضای انجام این کار بهداشتی نباشد، ممکن است بعد از اتمام کار زخم‌های ریز سوزن‌ها عفونی شوند و مشکلاتی جدی برای شما به وجود بیاورد.
یک دلیل دیگر هم که موجب بروز این عارضه می شود، این که پاک‌سازی مناسب پوست قبل از انجام این عمل صورت نگیرد و مواد آلوده‌کننده مانند محصولات آرایشی، گردوغبار و… بر روی وست باقی بمانند که می‌تواند باعث انتقال آلودگی به بافت‌های زیرین پوست و درنهایت بروز عفونت شود.

ایجاد زخم‌های عمیق

دستگاه میکرونیدلینگ، سوزن‌هایی با اندازه‌های مختلف قرار می‌گیرد که می‌توانند در عمق متفاوتی از پوست نفوذ کنند.
بسته به نوع پوست فرد و شدت آسیب عمق نفوذ سوزن‌ها متفاوت است و باید از سوزن‌هایی با اندازه مناسب استفاده شود. اگر سوزنی که برای فرد انتخاب می‌شود عمق نفوذ زیادی داشته باشد می‌تواند باعث ایجاد زخم‌های عمیقی در پوست شود که اثرات آن همیشه باقی خواهد ماند. این موضوع معمولا در اثر ناشی بودن تکنسین و مراجعه به مراکز نامعتبر اتفاق می‌افتد.

خراشیدگی

از دیگر عوارضی که در اثر نابلد بودن تکنسین میکرونیدلینگ ایجاد می‌شود می‌توان به خراشیدگی پوست اشاره کرد. انتخاب سایز نامناسب سوزن‌ها یا حرکت دادن آن بر روی پوست با فشار بیشتر از حد موردنیاز می‌تواند این مشکل را ایجاد کند. درواقع در زمان انجام این عمل درمارولر را باید به‌صورت رفت و برگشتی بارها و بارها بر روی پوست کشید و اگر سوزن‌های مناسبی انتخاب نشده باشد، خراشیدگی‌هایی به وجود می‌آید که درمان آن زمان زیادی از شما خواهد گرفت.

عوارض احتمالی دیگر از میکرونیدلینگ

  • کبود شدن محلی که عمل جواسازی انجام شده است.
  • تبخال زدن
  • احساس سوزش و خارش در محل درمان
  • جوش زدن

مراقبت ها برای کاهش عوارض میکرونیدلینگ

مراقبت ها برای کاهش عوارض میکرونیدلینگ

برای کاهش عوارض میکرونیدلینگ جدی گرفتن مراقبت‌های قبل و بعد از درمان بسیار موثر و کمک کننده است و باعث می شود خیلی زود عوارض بهبود یابند.
از  مراقبت‌های قبل از میکرونیدلینگ صورت و هم چنین مراقبت‌ های بعد از میکرونیدلینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست را کاملا پاک‌سازی کنید تا آلودگی‌های سطحی به بافت‌های زیرین نفوذ نکنند. 
  • در صورت مصرف داروهای خاص، وجود آسیب‌ها یا ضایعات پوستی فعال یا سابقه ابتلا به آن‌ها و سوابق پزشکی به طور کامل با پزشک صحبت کنید.
  • به طور روزانه و روتین باید از یک کرم ضدآفتاب با spf 30 استفاده کرد.
  • از تونرهایی که در محتویات‌شان الکل دارند تا ۱۵ روز بعد از میکرونیدلینگ استفاده نکنید.
  • تا ۷۲ ساعت بعد از میکرونیدلینگ نباید از لوازم آرایشی استفاده کنید.
  • تا ۲۴ ساعت بعد از میکرونیدلینگ از خوردن غذاهای داغ و تند جلوگیری کنید و در مقابل آب و مایعات فراوان بنوشید.
  • ۲ تا ۳ هفته قبل از انجام این کار استفاده از مواد لایه‌بردار طبیعی و شیمیایی را انجام ندهید.
  • بعد از انجام میکرونیدلینگ خوراکی‌هایی مصرف کنید که به بهبود زخم‌ها و التهاب کمک می‌کنند.
  • از داروهای ضدالتهاب مانند ادویل و بروفن استفاده نکنید.
  • حداکثر یک هفته از انجام فعالیت‌هایی که باعث تعریق زیاد پوست می‌شوند دوری کنید.
  • در زمان خروج از خانه حتما از کرم‌های ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید.
  • هرگز زخم‌های ریز میکرونیدلینگ را دست‌کاری نکنید یا پمادها یا داروهای موضعی را برای درمان آن‌ها به کار نبرید.
  • تا زمان بهبود کامل زخم‌های میکرونیدلینگ از محصولات مراقبتی که خاصیت اسیدی دارند استفاده نکنید.

هزینه میکرونیدلینگ چقدر است؟

هزینه این عمل زیبایی بسته به طول و تعداد جلسات درمان و همچنین میزان آسیب دیدگی پوست متفاوت است. بنابراین برای آگاهی از هزینه میکرونیدلینگ صورت می توانید به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید و از قیمت ها مطلع شوید.
اما به طور کلی می توان گفت که هزینه این عمل زیبایی به نسبت سایر روش های جوانسازی پوست بسیار کمتر است.  

سوالات درباره عوارض میکرونیدلینگ:

بعد از درمان با میکرونیدلینگ چه شکلی می شود؟

اکثر بیماران ظرف 24 تا 48 ساعت اولیه بعد از درمان دچار قرمزی و ورم خفیف مشابه یک آفتاب سوختگی ملایم می‌شوند و کمی خونریزی نقطه‌ای و/یا کبودی هم وجود خواهد داشت. ظرف یک یا دو هفته متوجه خواهید شد که پوستتان صاف‌تر و درخشان‌تر شده است اما کامل شدن اثر درمان چند ماهی طول می‌کشد.

بعد از میکرونیدلینگ به چه مدت استراحت نیاز است؟

واکنش التهابی پوست مدت بسیار کمی طول می‌کشد، طوری که ظرف چند ساعت قرمزی پوست به طور قابل توجهی کاهش یافته و به رنگ مایل به صورتی تبدیل می‌شود که آن هم ظرف 12 تا 48 ساعت از بین می‌رود.

میکرونیدلینگ برای چه پوست‌هایی بهتر است؟

میکرونیدلینگ برای افرادی که پوست تیره دارند بهتر اثر می‌کند زیرا برخلاف لیزردرمانی با حرارت سروکار ندارد. علاوه بر این، میکرونیدلینگ روی رنگ و توناژ پوست تاثیر نمی‌گذارد.

عوارض کلی میکرونیدلینگ چیست؟

زمان بهبودی طولانی، درد و قرمزی، کبودی و خون‌ریزی پوست، پوسته پوسته شدن پوست و احتمال بروز عفونت.

4.9/5 - (9 امتیاز)
فاطمه میلانی
فاطمه میلانی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *