تزریق ژل لب این عمل سرپایی که توسط یک پزشک متخصص انجام می شود، امروزه به سرعت درحال رایج تر شدن است، اما معنا آن، این نیست که این عمل خطری ندارد، چرا که وارد کردن هر نوع مواد خارجی به بدن می توان خطرساز باشد.
از کبودی موقت تا خون مردگی های دائمی، جزو عوارض تزریق ژل لب هستند که به چشم نمی آیند چون در مورد عوارض تزریق ژل لب کمتر اطلاع رسانی شده است.
البته پزشکان بر این باورند که عوارض خطرناک تزریق ژل لب بسیار کم اتفاق می افتد. اما لازم است اطلاعات کافی را داشته باشید. اما این نکته را هم بدانید که این عوارض تزریق ماندگار نخواهند بود.
ما در این مقاله به بررسی عوارض تزریق ژل لب پرداخته ایم لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
آیا تزریق ژل لب عوارض دارد؟
وقتی صحبت از عوارض و معایب تزریق ژل میشود، باید به این موضوع توجه کنید که همه فعالیتهای زیبایی، آثار جانبی دارند. در حقیقت شما نمی توانید هیچ فعالیتی در زمینه زیبایی پیدا کنید که کوچک ترین عارضه ای به دنبال نداشته باشد. با این وجود گاهی تبلیغاتی بسیار منفی و غیرواقعی در مورد فعالیتهای زیبایی به گوش می رسند. آن چه گاهی از سوی افراد غیر کارشناس در خصوص عوارض تزریق ژل گفته میشود، به هیچ وجه حقیقت ندارد. چرا که این فرآیند اساسا آثار جانبی بسیار کمی را برای شما به وجود خواهد آورد.
عوارض جانبی تزریق ژل در لب
یک سری دیگر از عوارض احتمالی وجود دارد که بعد از تزریق با آنها روبرو می شوید:
- خونریزی از محل تزریق
- کبودی و التهاب لب ها
- قرمزی
- احساس بی حسی لب ها
- احساس حجیم شدن لب ها
- نامتقارن بودن لب ها
- فعالیت دوباره زخم ها یا اسکار های قدیمی لب و اطراف لب
به وجود آمدن این عوارض موقتی است و بعد از گذشت چند روز رفع می شود. پس برای این عوارض جای نگرانی وجود ندارد.
ممکن است پس از تزریق ژل در محل تزریق کبودی، ورم، قرمزی، حساسیت و درد به وجود بیاید. خبر خوب این است که این عوارض موقتی هستند و پس از ۷ روز بهبود مییابند. بهترین راه جهت جلوگیری از بروز این عوارض این است که از هیچ گونه داروی ضدالتهابی مانند آسپیرین (Aspirin) یا هیچ گونه مکمل غذایی استفاده نکنید زیرا اینها شانس ابتلا به این عوارض را افزایش میدهند.
آیا عوارض جانبی شدید تزریق ژل صحت دارند؟
گاهی در مورد تزریق ژل، عوارض جانبی شدیدی مثل عفونت زیاد، تورم شدید، آسیب رگهای خونی و آسیب به بافت، شنیده میشوند. این عوارض تنها در صورتی رخ خواهند داد که این تزریق را به جای یک کلینیک معتبر، در یک کلینیک غیرمجاز انجام بدهید. اگر فردی که این تزریق را برای شما انجام میدهد، فاقد تخصص و مهارت کافی باشد، در صورتی که تکنیک درستی در انجام تزریق به کار نرود و همچنین اگر میزان ژل برای تزریق به درستی انتخاب نشود، ممکن است عارضههای جانبی زیادی برای شما به وجود بیایند.
یکی از نگرانیهای افراد در مورد تزریق ژل، امکان جابجایی ژل تزریق شده پس از پایان فرآیند است. حقیقت این است که این تجربه در شرایط عادی، هرگز اتفاق نمیافتد. اگر ژل در شرایط استاندارد تزریق شده باشد، تنها در صورتی در ظاهر شما جابجا خواهد شد که مراقبتهای اصولی لازم را از آن به عمل نیاورید و فشار بسیار زیادی به ناحیه انجام تزریق وارد کنید.
عوارض تزریق ژل لب
واکنش آلرژیک در محل تزریق ژل
درست مانند هرنوع عمل پزشکی دیگری، ممکن است که به خاطر حساسیت، به تزریق ژل لب واکنش نشان دهید. چرا که ژل های تزریقی انواع گوناگونی دارند که هر کدام از آنها برای برخی از افراد مناسب و قابل استفاده است. برای مثال، یک نوع ژلی که برای حجم کردن لب ها استفاده می شود، با نوعی کلاژن گاوی ساخته شده است. وجود این کلاژن برای برخی از افراد باعث واکنش سیستم بدنی و بروز حساسیت می شود.
البته این اتفاق نادر است، اما لازم است که در نظر گرفته شود
بخاطر همین دلیل متخصص باید قبلا از هر کاری ژل های تزریقی برای بیمار تست کند تا تزریق ژل باعث به وجود آمدن حساسیت نشود. با انجام تست پوست پیش از انجام تزریق میتوان از هرگونه واکنش آلرژیک نسبت به محصول آگاه شد.
مرگ بافت لب ها
هر زمان که یک مادهی بیگانه وارد بدن شود، خطرات زیادی در پس آن وجود خواهد داشت. بزرگترین خطر برای هرنوع تزریق پرکننده ای، مردگی بافت است؛ یعنی این که پرکننده داخل یک رگ خونی تزریق شده و باعث مرگ بافت می شود.
تزریق ژل به رگ های خونی ممکن است باعث بروز عارضه ی مرگ بافت ها شود که مهم ترین عارضهی خطرناک تزریق ژل در لب است. البته متخصصین می گویند این عارضه جز اتفاق های نادر عمل های زیبایی است اما ممکن است اتفاق بیافتد.
برای همین خیلی مهم است که یک متخصص ماهر و به خوبی آموزش دیده را برای انجام این درمان زیبایی پیدا کنید.
به وجود آمدن اسکار
هنگامی که بر اثر تزریق پوست، لب ها دچار آسیب دیدگی شود، بروز اسکار هم به دنبال دارد. این موجب احساس درد در ناحیه لب ها می شود و ساختار پوست لب ها را بر هم می زند.
عفونت در محل تزریق ژل
عفونت معمولاً رخ نمیدهد. بسیار مهم است که دکتر پیش از انجام هرگونه تزریقی محل تزریق را کاملاً ضدعفونی کند. بیشتر متخصصان برای جلوگیری از بروز عفونت بعد از تزریق برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می کنند.
اگر دچار تبخال هستید و یا هر نوع از ویروس هرپس سیمپلکس (ویروس تبخال) را دارید نباید تحت این درمان قرار بگیرید. اگر درمان را انجام دهید ممکن است عفونت بدتر شود.
گاهی اوقات ممکن است پس از انجام تزریق غدههای سختی در زیر پوست شکل گیرند. همچنین ممکن است این عارضه پس از چند هفته یا چند ماه رخ دهد. احتمال دارد وقوع این عارضه به دلیل انجام تزریقات سطحی باشد (یعنی تزریقات در محل درستی انجام نشده باشد). غدههایی که با تاخیر به وجود میآیند معمولاً به دلیل حساسیت شدید به محصول میباشد.
اگر چنین عارضهای رخ داد راههای زیادی برای درمان آن وجود دارد. تزریق عاملی که اسید هیالورونیک را حل کند (هیالورونیداز) میتواند کمک کننده باشد، همچنین آنتیبیوتیک، استروئیدهای موضعی، تزریق استروئید به محل مورد نظر یا ماساژ ناحیه تحت درمان میتواند موثر باشد.
گلوله شدن ژل
علت گلوله شدن ژل لب به این دلیل است که گاهی اوقات ژل های تزریق شده شروع به حرکت کرده و در قسمتی از صورت تجمع پیدا می کنند و به شکل یک گلوله روی صورت نمایان می شود که با دست می توان آنها را حرکت داد.
نتایج دور از انتظار
گاهی اوقات پزشکانی که در تزریق ژل به لب حرفه ای نیستند ، نتایجی دور از انتظار بیمار به عمل می آورند. تزریق ژل نادرست لب نتایج ناگواری می تواند داشته باشد و یا حتی بجای زیبایی فرم لب باعث بد فرم و زشت شدن آن می شود. در صورت پیش آمدن موارد زیر ، بی شک تزریق نادرستی انجام شده است:
- متناسب نبودن ظاهر لب با دیگر اجزای صورت
- متقارن نبودن لب های بالا و پایین
- صاف نشدن چین و چروک های اطراف لب
- تزریق مقدار مناسب ژل و به جواب نرسیدن
- تزریق بیش از اندازه
محل نادرست تزریق ژل
تزریق فیلرها در لایه نادرست پوست باعث به وجود آمدن غدهها و اختلالات پوستی میشود.
اگر فیلر در ناحیه نادرستی تزریق شود دکتر باید ناحیه تحت درمان را ماساژ داده تا از بروز اختلالات بیشتر جلوگیری شود. عوارضی آن نهایتاً پس از ۲ ماه از بین رفت، اما این مدت زمان در افراد مختلف متفاوت است.
فاکتور های ریسک پذیر در تزریق ژل
قبل از تزریق ژل، باید فاکتورهای ریسکپذیر را نیز در این زمینه در نظر بگیرید. در حقیقت اگر در شرایطی خاص قرار دارید، نباید به سراغ این فعالیت بروید چرا که در این صورت، عوارض جانبی زیادی برای شما ایجاد خواهد شد:
- اگر پوست شما به هر دلیلی دچار تورم زیاد شده است، بهتر است به سراغ تزریق ژل نروید. زخم، آکنههای فعال و مسائلی از این دست میتوانند در ایجاد تورم در پوست اثر داشته باشند.
- اگر دچار آلرژیهای حاد هستید و ممکن است به هر کدام از ترکیبهای به کار رفته در ژل واکنش آلرژیک داشته باشید، نباید به سراغ تزریقِ فیلر بروید.
- در صورتی که دچار اختلال خونریزی زیاد هستید، بهتر است روش دیگری را برای جوانسازی پوست استفاده کنید.
- اگر باردار هستید، در دوران شیردهی به سر میبرید و یا زیر ۱۸ سال سن دارید، نباید تزریق ژل انجام بدهید.
- اگر پوست شما بیش از حد مستعد زخم به نظر میرسد، تزریق ژل عوارض جانبی بسیار زیادی برای شما به همراه خواهد داشت.
برای کاهش عوارض تزریق ژل لب باید چکار کرد؟
برای سپری کردن تزریق ژل با کمترین عوارض جانبی و بیشترین ایمنی، راهکارهای ساده و مهمی وجود دارد که عمل کردن به آنها، برای شما بسیار موثر خواهد بود:
- تزریق ژل را تحت نظر یک پزشک متخصص، ماهر، باتجربه و معتبر انجام بدهید. در غیر این صورت، باید منتظر بروز عارضههای جانبی بسیار زیاد در ظاهر خود باشید. و برای این کار حتما عکس نمونه کارهای دکترهای مختلف را مشاهده کنید.
- مطمئن شوید که این فعالیت برای شما در یک کلینیک تزریق ژل معتبر با تجهیزات کافی و به روز صورت میگیرد. به هیچوجه این تزریق را در خانه و یا آرایشگاه انجام ندهید. این کار خطرات زیادی برای شما به همراه خواهد داشت.
- قبل از انجام تزریق، اطمینان حاصل کنید که از یک فیلر باکیفیت برای شما استفاده خواهد شد. مارک فیلر و جنس آن را بپرسید و تحقیق لازم را در این زمینه انجام بدهید. استفاده از یک ژل بیکیفیت، عوارض تزریق ژل را تقویت میکند و نتایج ایدهآل این فرآیند را تحت تاثیر قرار میدهد.
- به صورت آنلاین به سراغ خرید فیلرها نروید و این کار را به متخصصان کلینیک تزریق ژل واگذار کنید. آنها هم کیفیت فیلر را بهتر تشخیص میدهند و هم راههای بهتری برای خرید ژل میشناسند. شما باید حتما از فیلرهای معتبر و تایید شده برای انجام این فعالیت بهره ببرید.
- قبل از انجام کار، همه ریسکها و عوارض جانبی احتمالی را با مشورت پزشک شناسایی کنید تا در هیچ زمینهای غافلگیر نشوید. دکتر باید به طور کامل مراحل تزریق لب را برای بیمار توضیح دهد.
- از پزشک بخواهید که قبل از تزریق فیلر، یک تست آلرژی با همان فیلر برای شما انجام بدهد تا مطمئن شوید که خبری از واکنشهای آلرژیک در بدن شما نخواهد بود.
- سوابق دارویی و درمانی مربوط به گذشته خود را به طور کامل با پزشک در میان بگذارید. گاهی ممکن است حتی چند ماه پس از مصرف یک دارو، نتایج مصرف آن هنوز در بدن شما باشند. این موضوع میتواند پیچیدگیهایی برای تزریق ژل به وجود بیاورد.
اما هرگز دکتر نمی تواند واکنش لب های شما را به ژل تزریق شده پیش بینی کند اما شما می توانید با وسواس به خرج دادن در انتخاب دکتر خود احتمال بروز عوارض تزریق ژل لب را به حداقل برسانید
مراقبت های بعد از تزریق ژل در لب
از آنجایی که لب یکی از حساسترین قسمت ها است، مراقبت های بعد از تزریق ژل لب، مراقبتهای خاصی است که بعد از انجام تزریق باید به طور دقیق رعایت شود.
نکاتی که باید رعایت کنید:
- بعد از تزریق ژل حتما روزانه آب فراوانی مصرف کنید.
- حتما دستورهای پزشک در زمینه ماساژ و لمس کردن لب را فراموش نکنید. به دلیل اینکه از نا متقارن شدن احتمالی لب ها جلوگیری می کند
- با کمک کرم های مرطوب کننده می توان خشکی لب ها را پس از تزریق ژل تسکین داد.
- از مصرف مشروبات الکی برای مدتی پرهیز کنید. چرا که مصرف آنها موجب التهاب و تورم بیشتر بعد از تزریق می شود.
- از ورزش و فعالیت های سنگین برای چند روز اجتناب کنید.
- همانطور که میدانید خون رسانی به لب ها به نسبت نواحی دیگر بیشتر است. بخاطر همین دلیل ، احتمال بروز خون مردگی بعد از تزریق وجود دارد. پس بعد از تزریق حتما از کمپرس یخ استفاده کنید.
- از قرار گرفتن در حمام گرم و استعمال مواد آرایشی لب ها باید خودداری کرد.
- هم چنین چند روز قبل از تزریق ژل از مصرف داروهای ضد انعقاد خون ، ویتامین ها ، مسکن هایی مانند آسپرین، ژلوفن، ناپروکسن خودداری کنید.
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بپرهیزید.
سوالات درباره عوارض تزریق ژل لب:
داروهایی که مصرف آنها پیش از تزریق، عوارض فیلر لب را بیشتر میکنند کدام اند؟
از حدود ۷ روز قبل از تزریق ژل به لب، از مصرف داروهای رقیق کننده یا ضد انعقاد خون، مانند: ویتامینها، مسکنهایی مانند آسپرین، ژلوفن، ناپروکسن خودداری فرمایید.
چرا مصرف مشروبات الکلی عوارض فیلر لب را تشدید میکند؟
ضروری است که از مصرف مشروبات الکی برای چند روز پس از تزریق زل به لب اجتناب کنید. زیرا که مصرف مشروبات الکلی موجب التهاب و تورم بیشتر لبهای شما پس از تزریق میشود.
عوارض تزریق ژل لب در بارداری چیست؟
هیچگونه مدرکی حاکی از عوارض تزریق فیلر در بارداری وجود ندارد، اما در کل بهتر است که از تزریق ژل در دوران بارداری، اجتناب شود.