گلوله شدن ژل لب + علت و درمان

گلوله شدن ژل لب + علت و درمان

از آن جا که امروزه تزریق ژل لب برای خوش فرم کردن و حجیم کردن لب ها که نقش بسیار مهمی در زیبایی چهره دارند، بسیار رایج و پر طرفدار است. در این مقاله قصد داریم درباره ی عارضه احتمالی گلوله شدن ژل لب صحبت کنیم.

 

گلوله شدن ژل لب 
+ جلوگیری و درمان

گلوله شدن ژل لب پس از دریافت تزریق ژل لب معمول نیست؛ با این حال اگر این امر اتفاق بیفتد، معمولاً طی یک یا دو هفته به خودی خود از بین می‌رود.
گلوله شدن ژل لب هنگام به دلایل مختلفی بستگی دارد و شناسایی علل آن‌ برای درمان هر چه بهتر، بسیار مهم است. این شناسایی شامل درک بهتر علت رخ دادن آن، میزان نمایان بودن آن و مدت زمانی که طول می‌کشد تا به خودی خود از بین برود و حل شود، می‌شود.

علت گلوله شدن ژل لب

علت گلوله شدن ژل لب دلیل گلوله شدن ژل لب

گلوله شدن ژل لب یکی از مواردی است که در اثر عوامل مختلف رخ می‌دهد و موجب نگرانی در افراد می‌شود.
بهتر است بدانید، گلوله شدن و سفت شدن ژل لب در هفته‌های اولیه تزریق، همراه با کبودی و تورم کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی ندارد، و در هفته ‌های اول رفع می‌ شود.
اما، در صورتی که نکات مراقبتی را رعایت می‌کنید ولی همچنان تورم و گلوله شدن ژل بعد از دو هفته ناپدید نشده است، احتمال دارد که به خاطر یکی از دلایل زیر دچار عارضه گلوله شدن لب شده‌اید.

برای علت گلوله شدن ژل لب دو دلیل اصلی وجود دارد: انتخاب پزشک بی تجربه و رعایت نکردن مراقبت های بعد از تزریق ژل لب.

عدم مهارت پزشک: عدم مهارت پزشک تزریق کننده و انتخاب نکردن تکنیک درست تزریق می تواند در ایجاد این عارضه تاثیر گذار باشد، چرا که ممکن است به دلیل تکنیک نادرست تزریق، ژل گلوله گلوله شود.
یعنی اگر فردی غیر از پزشک و یا پزشک غیر متخصص تزریق ژل لب را انجام دهد و محل تزریق را اشتباه تشخیص دهد یا عمق مناسبی از بافت لب فرد را برای تزریق فیلر انتخاب نکند و در عمق کمتری از لب سوزن حاوی فیلر را فرو کند، این عمل باعث آسیب دیدن عصب های لب می شود و ممکن است باعث گلوله ای شدن ژل لب تزریق شده درون لب شود.
و یا هم چنین ممکن است پزشک، به دلیل نداشتن مهارت کافی در تزریق فیلر به لب بیمار، بیش از حد لب را پاره کند و جای سوراخ سوزن تزریق در لب درمان نشود در صورتی که سوراخ های ناشی از ورود سوزن تزریق باید بعد از یک هفته کاملا بهبود یابد.

عدم رعایت مراقبت های بعد از تزریق: مراقبت‌های بعد از تزریق به قدری مهم است که اگر به بهترین متخصص زیبایی مراجعه کنید و هزینه هنگفتی را هم پرداخت کنید، ممکن است با عدم مراقبت صحیح و کافی، تمام تلاش پزشک و هزینه شما از بین برود. هم چنین رعایت مراقبت های قبل از تزریق هم مهم است.

مراقبت بعد از تزریق ژل لب به قدری مهم است که اگر به بهترین متخصص زیبایی مراجعه کنید و هزینه هنگفتی را پرداخت کنید، ممکن است که عدم مراقبت صحیح و کافی، تمام تلاش پزشک و هزینه شما را تحت تاثیر قرار دهد.

پس مراقبت بعد از تزریق ژل لب را جدی بگیرید.

این دو علت های مهم در گلوله شدن ژل لب بودند و علل دیگری هم مثل علت های زیر ممکن است باعث ایجاد این عارضه شود.

♦️ وجود بیماری در بدن: ممکن است عامل شروع کننده این تورم وجود یک بیماری سیستمیک مانند سرماخوردگی و یا مصرف بعضی از مواد غذایی باشد.
♦️ استفاده از ژل بی کیفیت: از علت های گلوله ای شدن ژل لب می توان به نوع ژل یا فیلر انتخاب شده و مورد استفاده قرار گرفته هم اشاره کرد چرا که تزریق ژل های بی کیفیت که قیمت آنها بسیار کمتر از ژل های معتبر است، به علت موادی که در ترکیب خود دارند باعث واکنش سیستم ایمنی فرد شده و درنهایت توده هایی (گرانولوما) به وجود می‌آورند.
♦️ ایجاد فشار بر محل تزریق: بر اثر فشار های کوچک انگشت بر روی لب یا ضربه ای که به محل تزریق لب وارد شده باشد، تحریک شدن ژل لب اتفاق می افتد. از همین جهت ژل در لب تغییر شکل می دهد و به‌ صورت گلوله می‌شود.

چگونه می توان از گلوله شدن ژل لب بعد از تزریق ژل جلوگیری کرد؟

نکات برای جلوگیری از گلوله شدن ژل لب

اولین و بهترین کار برای پیشگیری از عوارض تزریق ژل لب و واکنش‌های جانبی ناشی از تزریق ژل، انتخاب متخصص و پزشک ماهر با تجربه کافی است.
برای مثال، پزشکی که به این موضوع دقت کند که می‌توان با استفاده از کانول کوچک در مقایسه با سوزن کوچک، احتمال کبودی و تورم را کاهش داد. زیرا نوک آن زیاد تیز نیست و این امر خطر نفوذ عمیق سوزن به پوست و سوراخ شدن ناگهانی عروق خونی که منجر به کبودی می‌شود را کاهش می‌دهد. چرا که رایج تریندلیل گلوله شدن ژل لب کبودی بیش از حد لب است، بنابراین کاهش احتمال کبودی همچنین می‌تواند احتمال گلوله شدن ژل لب در ناحیه تزریق را کاهش داد.

قدم بعدی برای این‌که بتوانید از این عارضه جلوگیری کنید، این است که کبودی ‌های به وجود آمده بر اثر تزریق ژل را کمتر کنید چون که تورم و کبودی باعث بدتر شدن برجستگی و برآمدگی‌های ناشی از ژل می‌شود، پس توصیه می شود برای پشگیری از کبودی و تورم بیش از حد، بلافاصله بعد از تزریق از کمپرس یخ استفاد کنید اما حواستان باشد از فشار آوردن به لب‌ ها خودداری کنید، زیرا فشار زیاد یکی دیگر از عواملی است که ممکن است، در گلوله شدن ژل تاثیر گذار باشد.

شخصی که قصد تزریق ژل لب را دارد، نباید قبل از تزریق ژل از دارو و الکل استفاده کرده باشد و همچنین برخی از مواد غذایی که خون را رقیق می کنند را باید تا یک هفته قبل از تزریق قطع کند.
لازم است که ۲ هفته قبل از تزریق ژل بیمار از مصرف داروهای رقیق کننده خون اجتناب کند و باید با پزشک در رابطه با داروهای مصرفی خود صحبت کند.

 رعایت نکات زیر هم در گلوله نشدن ژل لب هم کمک می کند.

  • از آرایش و استفاده از رژ لب تا چند روز دوری کنید.
  • با استفاده از مرطوب کننده‌‌های لب بعد از ۴۸ ساعت لب‌های خود را مرطوب کنید.
  • از برخورد آب و دست تا ۲۴ ساعت خودداری‌کنید.
  • سعی کنید تا ۲۴ ساعت به روی گونه نخوابید.
  • تا ۲۴ ساعت نوشیدن مشروبات الکلی ممنوع است.
  • از ماساژ و فشار به ناحیه مورد نظر خودداری کنید.
  • از دوش آب گرم و سونا استفاده نکنید. 
  • از استعمال ذخانیات (سیگار) خودداری کنید.

درمان گلوله شدن ژل لب

همان طور که اشاره کردیم گلوله شدن در روزهای ابتدایی طبیعی است، در صورتی که بعد از گذشت 2 هفته، گلوله شدن ژل لب به خودی خود از بین نرفت، و انجام نکات جلوگیری کار ساز نبود شما باید برای درمان آن اقدام کنید.

  • اولین کار برای این که بدانید علت آن چیست و چه عواملی باعث ایجاد عارضه شده است و برای دستیابی به نتایج سریع‌تر، مراجعه به دکتر زیبایی شناسی (متخصص) است. تا پزشک با بررسی و معاینه بتواند راه درست درمان را تشخیص دهد.
  • گاهی بهترین راه درمان این است که پزشک ماساژ های مخصوص و محکم که همراه با فشار خاصی هستند را برای رفع گلوله ای شدن ژل لب انجام دهد. این نحوه ماساژ باید تحت نظر پزشک و با مشورت متخصص صورت بگیرد. همچنین برای از بین بردن گلوله ای شدن ژل لب کمپرس گرم ملایم روی لبی که گلوله ای شدن ژل لب در آن رخ داده است می تواند موثر باشد.
  • از جهت دیگر ممکن است این توده‌های سخت و گلوله‌های بزرگ، نشان دهنده واکنش‌های خفیف آلرژیک بدن به مواد پرکننده باشد که در چنین حالتی، لازم است پزشک از درمان‌های استروئیدی استفاده کند.
  • و اگر دوره ی مصرف استروئیدها برای گلوله ای شدن ژل لب تمام شد و گلوله ای شدن ژل لب هنوز ادامه داشت برای تجزیه ی توده های حاصل از گلوله ای شدن ژل لب از آنزیم هیالورونیداز استفاده ‌شود.
  • و گاهی هم اگر گلوله ای شدن ژل لب خیلی شدید باشد باید بیمار به یک متخصص ارجاع داده شود تا برای برطرف شدن گلوله ای شدن ژل لب ژل مربوطه باید با جراحی تخلیه شود.

درمان خانگی گلوله شدن ژل لب | رفع گلوله شدن ژل لب با ماساژ

همان طور که در بالا اشاره کردیم، گلوله شدن ژل لب، بیشتر در لب‌های فوقانی رخ می‌دهد. درمان خانگی خاصی برای رفع این عارضه وجود نداردو بهتر است به پزشک مراجعه کنید. البته، گاهی تنها راه درمان خانگی گلوله شدن ژل لب، مالش صحیح و اصولی این ناحیه است، البته نحوه ماساژ باید تحت نظر پزشک و با مشورت متخصص صورت بگیرد. بعد از تزریق، در صورت نیاز، پزشک نحوه ماساژ صحیح و میزان فشار لازم را به فرد آموزش می‌دهد تا فرد از طریق درمان خانگی گلوله شدن ژل لب، نیازی به مراجعه مجدد و معاینه نداشته باشد.
آخرین گام برای رفع گلوله شدن ژل لب که بعد از گذشت ۲ هفته همچنان باقی است، تزریق کورتیکواستروئید و هیالورونیداز است.
از سوی دیگر، توده‌های سخت و گلوله‌های بزرگ، می‌تواند نشان دهنده واکنش‌های خفیف آلرژیک بدن به مواد پرکننده باشد. در چنین حالتی، لازم است به پزشک مراجعه کنید و از درمان‌های استروئیدی استفاده نمایید. زیرا، تخلیه ژل لب در خانه، کاری پرریسک و پرخطر است.

عوارض گلوله شدن ژل لب

از عوارض گلوله شدن ژل لب، اگر به هر دلیلی باشد، می‌تواند به بافت‌های اطراف تأثیر منفی بگذارد و آسیب‌های جدی‌ای را به سلامتی شما وارد می‌کند. به همین خاطر است که توصیه می‌شود بعد از مشاهده توده لب، سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا درصورتی‌که این مسئله را جدی نگیرید، باید منتظر پیامدهای زیر باشید.

  • التهاب
  • عفونت
  • آسیب به عروق خونی
  • تأثیر فیلر روی بافت‌های اطراف
  • انسداد جریان خون به چشم و نابینایی
  • انسداد جریان خون و مرگ کامل بافت

سوالات متداول درباره گلوله شدن ژل لب:

اگر بعد از تزریق متوجه گلوله شدن ژل لب شدم، چکاری باید انجام دهم؟

گلوله شدن ژل لب در هفته‌های اولیه درمان، اتفاق ترسناکی نیست. در صورتی که گلوله شدن ژل لب قابل مشاهده نباشد و تنها با لمس متوجه آن می‌شوید، دلیلی برای نگرانی وجود نخواهد داشت. در صورتی که همراه با تورم، درد، چرک یا قرمزی باشد، احتمال عفونت وجود دارد و باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.
یکی از راه‌های درمان خانگی گلوله شدن ژل لب ، ماساژ اصولی و آرام لب‌ها است

چه مدت بعد از تزریق، گلوله شدن ژل لب از بین خواهد رفت؟

گاهی اوقات بعد از تزریق، گلوله شدن ژل لب اتفاق می‌افتد که به طور معمول طی یک الی دو هفته بعد از تزریق از بین می‌رود.
در موارد نادری مشاهده شده است که تورم و گلوله شدن ژل لب به مدت 3 ماه طول کشیده است. در صورتی که علت تورم و گلوله شدن ژل لب، واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت به مواد تزریق شده باشد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌ها و مراقبت‌های پزشکی آغاز شود. علائم واکنش آلرژیک شامل خارش، تورم و یا قرمزی در محل تزریق می‌شود که تا چند روز بعد از تزریق ادامه پیدا می‌کند.

آیا گلوله شدن ژل لب نشان دهنده حرکت مواد پرکننده به اطراف است؟

گاهی اوقات بر اثر بی‌توجهی به نکات مراقبتی و پزشکی، مواد پرکننده از محل اصلی به محلی دیگر یا بافتی دیگر حرکت می‌کنند. همین امر موجب پدیدار شدن برآمدگی و برجستگی در نواحی اطراف تزریق می‌شود.
اگرچه این اتفاق غیرمعمول و در اثر بی‌دقتی فرد رخ می‌دهد. اما خوشبختانه با ماساژ اصولی توسط پزشک، قابل درمان است.

چگونه از گلوله شدن ژل لب خلاص شویم؟

حل کردن فیلر لب با آنزیم هیالورونیک اسید مانند ویتراس یا هایلنیکس امکان پذیر است. این آنزیم ها زمانی که تزریق می شوند باعث می شود که فیلرهای بر پایه هیالورونیک اسید بعد از ۵ دقیقه و با ماساژ مداوم حل شوند و از بین بروند.

چگونه بفهمیم که ژل لب عفونی شده است؟

عفونت های مرتبط با تزریق فیلر ها خیلی متداول نیست. علائم عفونت شامل قرمزی، حساسیت، تورم و درد است. این تورم در برخی موارد با گلوله شدن لب بعد از عمل اشتباه گرفته می شود.

روش خانگی از بین بردن گلوله شدن لب چیست؟

یکی از راه‌های درمان خانگی گلوله شدن ژل لب ، ماساژ اصولی و آرام لب‌ها با انگشتان است.

5/5 - (8 امتیاز)
فاطمه میلانی
فاطمه میلانی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *