- لیزر موهای زائد بدن چیست؟
- ليزر چگونه باعث رفع موهاى زائد مىشود؟
- نکات و مراقبت ها قبل از انجام لیزر موهای زائد
- مراقبت های لازم هنگام لیزر موهای زائد
- مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد
- قیمت لیزر موهای زائد کل بدن
- قبل و بعد لیزر+ نمونه های با دستگاه موجود در کلینیک بهارین
- چرا لیزر موهای زائد در چند جلسه انجام میشود؟
- لیزر موهای زائد برای چه نواحی انجام میشود؟
- انواع لیزر موهای زائد
- مراحل انجام لیزر موهای زائد
- مزایای لیزر موهای زائد بدن
- عوارض لیزر موهای زائد کل بدن
- موارد منع لیزر موهای زائد
- سوالات درباره لیزر موهای زائد:
از گذشته تا حال از بین بردن موهای زائد یکی از معضلات بشر بوده است و میتوان گفت یکی از هزاران دغدغه آدمی به شمار می رود. ممکن است برای خیلی از شماها سخت باشد که صبحها زودتر از آنچه که باید از خواب بیدار شوید و مشغول شیو کردن مو های پوست خود شوید؛ یا زمانی که تنها چند روز از شیو مو پاهایتان گذشته اما میبینید که جوانه هایی دارد سر میزند! سوزش غیرقابل تحمل بعد شیو زیر لباسی که به بدنتان چسبیده نیز بماند! از اپیلاسیون و وکس و شیوههای مشابه هم نگوییم که تنها چند روز بعد از تحمل آن همه درد دوباره با آن صحنه غمانگیز همیشگی مواجه خواهید شد. این روشهای موقتی که هر چند وقت یکبار باید تکرار شوند بدون شک بسیار خسته کننده است.
همین مشکلات موجب شدند تا بشر به فکر راه حل برای از بین بردن همیشگی موهای اضافی بیفتد و علم و تکنولوژی به یاری انسان شتافت. اگر برای از بین بردن موهای زائد خود به دنبال راهکاری دائمی هستید؛ لیزر موهای زائد بهترین روش برای شماست.
لیزر موهای زائد بدن، همراه با تزریق ژل یکی از پرطرفدارترین اعمال زیبایی سال های اخیر است که اکثر بانوان و برخی از آقایان را درگیر نموده است. استفاده از این لیزر در اکثر موارد نتایج بسیار رضایت بخشی داشته و افراد را از شر تیغ، اپیلاسیون، موم و جوش های زیر پوستی راحت کرده است. بر خلاف روش هاى قديمى تر رفع موهاى زائد مانند اپيلاسيون و استفاده از تيغ و انواع موبرها، كه ساقه مو را به طور موقت حذف مى كنند؛ لیزر موهای زائد، سلول هاى توليدكننده مو در ريشه (فولیکول) را هدف قرار داده و از بين مى برد، به همين علت تاثير لیزر موهای زائد، بلند مدت و دائمى است.
لیزر موهای زائد بدن چیست؟
از بین بردن موهای زائد به کمک لیزر موهای زائد در واقع شامل نابود کردن فولیکول های موهای ناخواسته در نقاط مختلف بدن با استفاده از روشی به نام نور گرمایی یا Photothermalysis میباشد.
لیزر، یک پرتو نور با انرژی بالا است که میتواند انرژی خود را به قسمت خاصی از بدن منتقل کند.
در این روش موهایی که در ناحیه تحت تابش نور لیزر قرار میگیرند، از بین میروند. در این سیستم مقصود از ارسال پالسهای نور لیزر، نابودی فولیکول مو است، که نهایتاً موجب از بین رفتن موی آن ناحیه میشود.
توجه داشته باشید که روشهای لیزر، IPL و SHR، روشهای حذف دائمی مو نیستند، بلکه این روشها باعث کاهش دائمی مو میشوند.
سازمان FDA آمریکا معتقد است که روش لیزر میتواند تا هفتاد درصد موها را کاهش دهد، اما قادر به از بین بردن کامل آن نیست. انجمن متخصصان پوست آمریکا نیز اعلام کرده تمام موهای ناخواسته در اثر لیزر از بین نمیروند، زیرا برخی از آنها نسبت به درمان با لیزر مقاوم هستند و برخی دیگر هم قدرت رشد مجدد پس از لیزر را دارند.
ليزر چگونه باعث رفع موهاى زائد مىشود؟
ليزر، در واقع پرتو نورى است كه به علت داشتن ويژگی هايى مانند تک رنگ بودن و داشتن انرژى زياد، كاربردهاى متعددى در علم پزشكى پيدا كرده است. يكى از محبوبترین كاربردهاى ليزر، رفع موهاى زائد است.
ليزر موی زائد، براساس خاصيت جذب انرژی توسط رنگدانه پوست، عمل مىكند. رنگ دانههای پوست که ملانین نام دارند، که در در داخل ساقه مو و به مقدار زیاد در اطراف فولیکولهای مو (ریشه مو) قرر دارند.
با استفاده از دستگاههای مخصوص پالسهای لیزری، اشعه یا نور را به سمت فولیکولهای مو هدایت میشود. زمانی که ليزر روى سطح پوستى كه موى زائد دارد، تابانده شد، رنگدانه هاى ملانين که قابلیت جذب نور لیزر به خود را دارد، انرژى ليزر را جذب كرده و آن را از سطح پوست، به عمق ٢ تا ٣ ميليمترى پوست، جايى كه سلول هاى توليدكننده مو در ريشه موها قرار گرفتهاند، می رسانند و انرژی آن باعث افزایش دمای ملانین میشود.
افزایش دما در ریشه مو همان چیزی است که باعث از بین رفتن فولیکول میگردد. پس از تخریب فولیکول بر اثر تابش لیزر، رشد مو متوقف خواهد شد و بعد از حدود 1 تا 2 هفته، موها ریزش میکنند و دیگر مویی در آن محل رشد نمیکند.
افراد با پوستهای روشن و موی ضخیم و تیره بهترین کاندید لیزر موهای زائد میباشند. نور لیزر با حرارت دادن و سوزاندن موی تیرهرنگ داخل فولیکول مو، خود فولیکول نیز آسیب میبیند و از بین میرود. با این کار چرخه ی رشد مو در آن فولیکول متوقف می شود اما از بین رفتن فولیکول شرایط خاصی دارد. اگر در زمان انجام لیزر ، فولیکول مو در فاز استراحت باشد، اشعه لیزر نمی تواند آن را بسوزاند. برای همین نیاز است که لیزر مو های زائد در فواصل زمانی مختلف و با تکرار جلسات، انجام شود و تعداد جلسات میتواند بسته به محل لیزر و همینطور وضعیت موی فرد در هر شخص متفاوت باشد. ولی به طور معمول میتوان گفت بین 3 تا 7 جلسه طول خواهد کشید.
نکات و مراقبت ها قبل از انجام لیزر موهای زائد
نکات قبل از لیزر موهای زائد بسیار مهم هستند از این جهت که باعث می شوند روند نتیجه گیری تسریع شود.
- قبل از اقدام به لیزر، اولین نکته ای که باید در نظر بگیرید و خوب بررسی کنید این است که به یک کلینیک یا مرکز خوب و معتبر مراجعه کنید که ضمن داشتن امکانات و تجهیزات لازم برای لیزر موهای زائد، لیزر توسط یک متخصص و تکنسین خوب انجام شود تا از بروز برخی از مشکلات جلوگیری شود.
تکنسین لیزر موهای زائد باید آموزش های لازم برای استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد را گذرانده باشد و دارای مدارک عملی و آموزشی معتبر از مراکز آموزشی معتبر دنیا باشد. تجربه کافی کار با دستگاه لیزر موهای زائد را داشته باشد. - قبل از اقدام بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید و یک مشاوره بگیرید و در صورت هر گونه سوال با او مطرح کنید.
- اگر داروی خاصی مصرف می کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
- توصیه می شود از یک ماه قبل از آفتاب گرفتن و یا سولار رفتن یا سایر روش ها برنزه خودداری کنید. چون اینکار باعث سوختن و به جا ماندن اسکار بر روی سطح پوستتان می شود.
- 4 تا 6 هفته قبل از لیزر، نباید در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.
- 6 هفته قبل از لیزر، نباید محل های مد نظرتان را وکس کنید زیرا با وکس، ریشه ها و فولیکول های مو موقتا ناپدید می شوند.
- از یک ماه قبل از انجام لیزر استفاده از موم ممنوع است و برای اصلاح موهای بدن از ژیلت استفاده کنید .
- 4 هفته قبل از لیزر، از اپیلاسیون موهای زائد پرهیز کنید.
- 4 هفته قبل از لیزر، از کرم های سفید کننده پوست و همچنین از کرم های رفع موهای زائد استفاده نکنید.
- معمولا دو الی سه هفته قبل از لیزر نباید از داروهایی مثل انواع مسکن ها، قرص های ضد بارداری و غیره استفاده کنید.
- توصیه می شود قبل از لیزر از تزریق کلاژن برای جوانسازی پوست پرهیز کنید.
- سه روز قبل از لیزر، به استخر نروید.
- 24 ساعت قبل از لیزر توصیه می شود موهای بدن خود را ژیلت یا تیغ شیو کنید. (نکات ناگفته شیو قبل از لیزر | چند ساعت قبل از لیزر باید شیو کرد؟)
- روزی که قرار است لیزر انجام دهید به هیچ وجه آرایش نداشته باشید و در صورت هر گونه عطر و یا کرم بر روی پوست باید قبل از انجام لیزر شسته شود.
- می توانید برای کاهش درد از 30 دقیقه قبل از لیزر از پماد زای لا پی برای بی حسی موضعی استفاده کنید.
مراقبت های لازم هنگام لیزر موهای زائد
- از لباس های راحت و گشاد استفاده کنید. لباس های تنگ مثل شلوارهای جین باعث ایجاد حساسیت پوستی میشوند.
- باید پوست خود را از هر نوع کرم، لوسیون و غیره تمیز کنید.
- هنگام لیزر باید از عینک مخصوص استفاده کنید.
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد
برای به دست آوردن نتایج بهتر و جلوگیری از عوارض، حتما مراقبت های بعد از لیزر مو های زائد را جدی بگیرید!
- تا 48 ساعت بعد از لیزر، در معرض آفتاب قرار نگیرید چون آفتاب تاثیر لیزر را کمتر می کند و باعث سوختگی پوست می شود.
- در صورتی که مجبور هستید در معرض آفتاب فرار بگیرید، حتماً از کرم های ضد آفتاب با spf30 استفاده کنید.
- تا یک هفته بعد از لیزر از آفتاب گرفتن یا سولار رفتن پرهیز کنید .
- 24 ساعت بعد از لیزر اندام های لیزر شده را خیس و مرطوب نکنید و از استفاده دئودورانت بپرهیزید. ( نکات شستن صورت بعد از لیزر موهای زائد)
- 48 ساعت بعد از لیزر، از مواد آرایشی و پمادهای موضعی استفاده نکنید.
- 3 روز از رفتن به سونا و یا استخر پرهیز کنید.
- در صورتیکه پزشک، کمپرس های سرد و کرم های مخصوص ضد التهاب و ترمیم پوست را برایتان تجویز کرده است، حتما از آنها استفاده کنید.
- ورزش ها و فعالیت های سنگین را انجام ندهید.
- سعی کنید دوش آب گرم نگیرید، چون آب گرم دمای بدن را بالا می برد و بدن شروع به عرق کردن می کند که در اینصورت احتمال بروز عفونت در اندام هایی که لیزر شده اند، هم بالا می رود.
- بعد از لیزر هم نباید موهایتان را وکس و یا اپسلاسیون کنید.
- برای ایمنی بیشتر و کسب بهترین نتیجه، بعد از لیزر مو های زائد با مشاهده هرگونه تغییرات در سطح پوست و رسیدن به نوبت بعدی، به کلینیک خود مراجعه کنید و همه موارد را با پزشک خود در میان بگذارید.
چند روز بعد از لیزر شیو کنیم؟ این هم سوالی است که بیشتر افراد دارند که در مقاله آن به طور کامل پاسخ دادهایم.
قیمت لیزر موهای زائد کل بدن
قیمت لیزر کل بدن یکی از مهمترین موضوعات است و به عوامل متعددی نیز بستگی خواهد داشت:
- اندازه ناحیه تحت درمان و زمان مورد نیاز برای آن منطقه
- جنسیت بیمار
- تعداد جلسات مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه دلخواه
- نوع دستگاه لیزر و تکنولوژی به کار رفته در آن
- مهارت و تخصص پزشک در انجام لیزر
- منطقه و شهری که قصد انجام لیزر را در آن دارید
در حالت کلی، هزینه لیزر بستگی به نوع دستگاه لیزر، ناحیه بدن و تعداد جلسات دارد. البته به یاد داشته باشید که نباید از قیمت پایین مرکزی خوشحال شوید و یا فکر کنید قیمت بالاتر برابر با خدمات بهتر است.
قبل و بعد لیزر+ نمونه های با دستگاه موجود در کلینیک بهارین
چرا لیزر موهای زائد در چند جلسه انجام میشود؟
علت اين موضوع، چرخه رشد مو در انسان است. به عبارت دیگر؛ هر تار مو، سه مرحله تکاملی را طى مىكند:
١- مرحله رشد يا آناژن ٢- مرحله انتقالی با كاتاژن ٣- مرحله استراحت يا تلوژن
ليزر فقط روى موهايى كه در مرحله رشد يا آناژن هستند، مؤثر بوده و روى موهايى كه در مراحل كاتاژن و تلوژن باشند، بى تأثير است،به همين علت يكى ازعوامل مؤثر در اثربخشى ليزر، تعداد موهاى درمرحله آناژن ناحيه اى است كه ليزر مىشود.
عوامل دیگر بر نتیجه لیزر موهای زائد بدن
از عوامل تاثیر گذار دیگر بر روی نتایج حاصل از لیزر، رنگ مو و رنگ پوست افراد است.
تاثیر رنگ مو بر لیزر موهای زائد:
رنگدانه های موهای زائد تنوع زیادی دارد. این تنوع رنگدانه های موهای زائد بر نتایج حاصل از لیزر موهای زائد نیز تاثیر مستقیم دارند. چرا که لیزر مو های زائد به رنگدانه های موها اثر می کند و آنها را هدف قرار می دهد، خوب قاعدتا با این تفاسیر موهایی که به رنگ های روشن مانند سفید هستند، تاثیر اندکی از لیزر مو های زائد به وسیله پالس های نوری خواهند گرفت.
باید گفت موهای سفید و یا خاکستری تقریبا هیچ رنگدانه ای ندارند و تاثیر لیزر بر آن ها کم است، موهای قهوه ای تیره و یا سیاه دارای بیشترین رنگدانه در بین رنگ ها مختلف هستند در نتیجه بیشترین تاثیر ممکن را از لیزر موها خواهند داشت و از این جهت کسانی که دارای موهای زائد تیره هستند، کاندیدای بهتری برای لیزر خواهند بود. و موهای زائد قرمز و بلوند میزان رنگدانه متوسطی نسبت به این دو دسته از رنگ موها دارا می باشند.
تاثیر رنگ پوست بر لیزر موهای زائد:
باید گفت رنگ پوست هم در نتایج حاصل از لیزر تاثیر دارد و افرادی که معمولاً پوست با رنگ های روشن دارند میتوانند بیشتر از نتیجه لیزر موهای زائد بهره مند شوند، و افرادی که دارای پوستهای تیره میباشند نمیتوانند به خوبی افرادی که دارای پوست روشن هستند از لیزر موهای زائد خودشان بهره ببرند.
براى دانستن اينكه، كدام نوع ليزر موى زائد براى شما مناسبتر است،ابتدا بايد نوع پوستتان را بشناسيد.
چگونه نوع پوست خود را تشخیص دهیم؟
طبق طبقه بندى دکتر فیتز پاتریک است که براساس رنگ پوست و واکنش پوست به نور خورشید است ، انواع مختلف پوست رابه ۶ گروه تقسیم شده است،
نوع ١ : پوست بسیار سفید و داراى کک ومک، پوست سریعاً در برابر آفتاب مىسوزد و هیچوقت برنزه نمىشود.
نوع ٢ : پوست سفید و موهاى بلوند، پوست در برابر آفتاب مىسوزد و به ندرت ممکن است برنزه شود.
نوع ٣ : پوست گندمى و موهاى قهوه اى، پوست در برابر آفتاب گاهى مىسوزد و خوب برنزه نمىشود. (در بعضى اهالى شمال کشور دیده مىشود)
نوع ۴ : پوست سبزه و موها تیره، پوست در برابر آفتاب خیلى خوب برنزه مىشود و بندرت مىسوزد. (پوست بیشتر ایرانى ها از این نوع است)
نوع ۵ : پوست قهوه اى تیره، تقریباً هیچوقت در اثر آفتاب نمىسوزد و شدیداً برنزه مىشود. (در بعضى از اهالى جنوب کشور و بویژه در هند و پاکستان دیده مىشود)
نوع۶ : پوست کاملاً تیره که هیچوقت در اثر آفتاب نمىسوزد. (سیاهپوستان)
لیزر موهای زائد برای چه نواحی انجام میشود؟
هنگامی که دستگاههای لیزر روی کار آمدند استفاده گستردهای از آنها نمیشد. چراکه بانوان اغلب برای رفع موهای صورتشان همچون موهای پشت لب، چانه، پیشانی و دیگر بخشها از آن بهره میبردند. اما با گذشت زمان دستگاهها بروزتر و کارآمدتر شدند. و همین امر موجب شد تا لیزر برای دیگر نواحی بدن نیز به کار گرفته شود. امروزه نواحی مختلف را میتوان توسط لیزر موزدایی کرد.
- لیزر موهای زائد صورت بجز نواحی نزدیک چشم.
- دستها از انگشتان تا شانهها.
- موهای کمر و سینه.
- موهای پاها شامل ران، ساق پا، انگشتان، پشت پا و ….
- زیر بغل و ….
از این رو برای تمامی نواحی که ممکن است موی زائد وجود داشته باشد میتوان از لیزر استفاده کرد. و به بدنی صاف و بدون هرگونه موی اضافی دست یافت.
انواع لیزر موهای زائد
دستگاه لیزر، براساس طول موج نورى که تولید مى کنند، طبقه بندى مىشوند، مهمترین و محبوب ترین دستگاه های لیزر هاى موى زائد عبارتند از:
لیزر الکساندرایت:
دستگاه لیزر الکساندرایت با طول موج ٧۵۵ نانومتر؛ دارای نقطه اثر بزرگتر و نیز سرعت تکرار بیشتری نسبت به نوع ان دیاگ است. به همین دلیل برای نواحی چون پا که موهای بیشتری دارد مناسب است، همچنین میتوان برای بخشهایی مانند کمر و سینه هم استفاده کرد.
برای رفع موهای زائد در پوست های نوع 1، 2، 3 و 4 کاربرد دارد و در حال حاضر محبوبترین و شناخته شده ترین لیزر موی زائد در ایران است. بهترین و موثرترین لیزر الکس درحال حاضر، لیزر Gentlelase کمپانی کندلا آمریکاست که در مدل جدید آن؛ با استفاده از تکنولوژی خنک کننده DCD، مشکل درد و سوزش ناشی از لیزر موهای زائد را، برطرف می کند و همین طور در حدی کارآمد و موثر است که در ۵-۳ جلسه موهای زائد بطور کامل و دائمى از بین می رود.
لیزر دایود:
با طول موج 810 نانومتر: این لیزر برای تمام انواع پوست حتی پوست های تیره قابل استفاده است و به علت قدرت نفوذ زیاد به عمق پوست، میتواند موهای زیر پوست را نیز از بین ببرد. تأثیر لیزر دیودی بر موهای تیرهرنگ و ضخیم بیشتر است.
میتوان طول موج ارسالی از آن را کنترل کرد، و نه تنها برای حذف موهای زائد بلکه برای کاربردهای درمانی و زیباسازی مختلفی می توان استفاده کرد. در حال حاضر بهترین لیزر دایود؛ لیزر Lightsheer ساخت کمپانی Lumenis آمریکاست.
لیزر ان دى یاگ (Nd-YAG):
با طول موج ١٠۶۴ نانومتر؛ چون که از فرکانس بالاتری استفاده میکند میتواند در پوست بیشتر نفوذ کند. البته در فرکانسهای پایینترهم عملکرد مناسبی از خود نشان میدهد. همچنین پس از درمان مدت زمان بیشتری طول میکشد تا موها رشد کنند.
این لیزر براى رفع موهاى زائد در پوستهاى تیره و بسیارتیره (نوع ۵ و ۶) کاربرد دارد و استفاده از آن محدود به موارد خاص مىباشد.
IPL یا (intense pulse light):
این دستگاه اصلاً لیزر نیست و در واقع نور شدید پالسى است که توسط یک لامپ گزنون تولید مىشود و از اشعه لیزر برای از بین بردن موها استفاده نمیکند.
این دستگاه یک طیف کامل نوری را ارسال میکند و قدرتش از لیزر کمتر است. البته این قدرت در حدی است که بر روی فولیکولهای مو تأثیر میگذارد. ولی بر روی بافتهای پوست تأثیر منفی ندارد.
این نوع دستگاه که به علت ارزان و در دسترس بودن و سهولت استفاده، بسیار رایج شده است (بطوریکه نوع خانگى آن نیز در بازار موجود است) را شاید بتوان برای از بین بردن موهای نازک و پوستهای روشن مناسبتر دانست.
تفاوت IPL با لیزر موهای زائد آنست که:
لیزر تشکیل شده از پرتوهاى نورى موازى، تک طول موج و هم فاز است که در نتیجه داراى انرژى و قدرت نفوذ بسیار زیاد است اما IPL شامل انواع طول موجهایى از نور مثلاً ( ۶٠٠ تا ١٢٠٠ نانومتر) است که هم فاز نیستند و پرتوهاى آن کاملاً واگراست و در همه جهات پخش مىشود، بنابراین نمىتواند، انرژى کافى و قدرت نفوذ لازم به عمق پوست، که براى از بین بردن سلول هاى مولد موهاى زائد، مورد نیاز است را به خوبى لیزر موهای زائد، به وجود بیاورد.
مراحل انجام لیزر موهای زائد
از اونجا که روش کار به این شکل است که پزشک باید، دستگاه لیزر را روی نواحی مورد نظر قرار دهد تا نور لیزر وارد فولیکول های مو شود و سپس رنگدانه های موجود در فولیکول مو، نور لیزر را جذب کرده و در نهایت ریشه مو از بین برود. این مراحل برای لیزر وجود دارد:
- باید درست قبل از انجام عمل لیزر موهای زائد، موهایی که در معرض لیزر قرار خواهند گرفت تا چند میلیمتر بالاتر از سطح پوست بریده و کوتاه شوند.
- تکنسین یا پزشک تجهیزات دستگاه لیزر با توجه به محل، رنگ و ضخامت موهای زائد مورد هدف، در محل مناسب تنظیم و آماده می کند.
- با توجه به منبع لیزر یا نور شما و تکنسین دستگاه باید از عینک ها مخصوص به چشم خود داشته باشید. ابتدا پزشک عینک های مخصوصی را به بیمار می دهد تا از چشم های او در برابر نور لیزر محافظت کند.
- پوست قسمت هایی از بدن شما که تحت لیزر موهای زاید قرار می گیرد، با استفاده از ژل های سرد و یا با استفاده از دستگاه خنک کننده مخصوص و حرفه ای، خنک شده و در برابر لیزر محافظت می شوند. این ژل ها و دستگاه خنک کننده به لیزر اجازه می دهند به راحتی در پوست نفوذ کرده و ریشه مو را از بین ببرند.
- در مرحله بعد تکنسین یک پالس لیزر یا نور را به منطقه مورد نظر تابش می دهد و چند لحظه صبر می کند تا از تنظیم دقیق دستگاه مطمئن شود و البته حساسیت های احتمالی بدن شما و واکنش های بد پوست شما را می سنجد.
- بعد از اتمام لیزر موهای زاید بدن شما، ممکن است از بسته های یخ، کرم ضد التهاب یا لوسیون یا آب سرد برای کاهش هرگونه ناراحتی یا درد روی اعضای بدن شما که تحت لیزر قرار گرفته اند، استفاده شود.
درمان بعدی و جلسه بعدی لیزر موهای زاید شما احتمالا به 4 تا 6 هفته بعد موکول می شود. جلسات مکرر تا زمان حذف کامل موهای زائد شما ادامه خواهد داشت. برخورد پالس های لیزر در هنگام عمل لیزر موهای زائد مانند برخورد یک کش لاستیکی به بدن شما خواهد بود و حس تقریبا مشابهی ایجاد خواهد کرد.
مزایای لیزر موهای زائد بدن
حالا که متوجه شدید لیزر laser چگونه باعث رفع مو های زائد می شود، این سوال پیش می آید که چرا بهتر است موهای زائد را لیزر کنیم؟ به این دلیل که مزیت هایی دارد و در این جا به بخشی از مزایای لیزر موهای زائد اشاره می کنیم.
- مطمئنن
- پر سرعت
- از بین رفتن موهای زیر پوستی
- بدون درد
- بیخطر
دقت بالا
لیزر موهای زائد بسیار دقیق است و فقط ریشه موهای زائد منطقه مورد نظر را در بر می گیرد. و این باعث میشود تا احتمال آسیبدیدگی پوست اطراف به طور قابل ملاحظهای کم شود.
موفقیت آمیز
این روش از بین بردن مو بسیار موثر است، مخصوصا برای افرادی که دارای پوست منحصر به فرد و موهای تیره هستند. بسیاری از مشتریان ریزش موی دائمی را طی 3 تا 7 جلسه در بدن خود می بینند.
البته افراد مختلف تجربه های مختلفی خواهند داشت. مثلا کسانی که موهای کم پشت دارند، زمان زیادی برای تاثیر نیاز خواهند داشت. زیرا انرژی زیادی برای تاثیر روی ریشه این موها لازم خواهد بود.
هزینه موثر
احتمالا اگر موهای زائد خود را لیزر نکنید و از موارد دیگر برای حذف موهای زائد خود نمایید، تعداد دفعات زیاد روش های دیگر و عدم تاثیر طولانی مدت در آنها به نسبت، هزینه های بیشتری را برای شما به دنبال خواهد داشت.
سرعت بالا
لیزر موهای زائد به نسبت رفع دستی مو ها و یا سایر روش ها بسیار سریع است. هر پرتوی لیزر در کسری از ثانیه می تواند موهای زیادی را به طور همزمان از بین ببرد. مدت زمان لازم بستگی زیادی به ناحیه ای که هدف قرار گرفته است، دارد. به عنوان مثال ، برای از بین بردن مو در ناحیهایی مانند کمر، مسلماً زمان طولانیتری نسبت به برداشتن مو از پشت لب نیاز است.
اثرات جانبی حداقلی
برخلاف سایر روش های رفع موهای زائد که با عوارض همراه هستند، لیزر موهای زائد غیر از دردهای خفیف در طی یکی دو روز اول، عوارض دیگری نخواهد داشت.
ماندگاری نتایج
برخلاف سایر روش های سنتی برای از بین بردن موها مانند اپیلاسیون ، موم و یا اصلاح ، که در آن موها طی چند روز یا چند هفته رشد میکنند. موهایی که با استفاده از لیزر برداشته میشوند معمولاً برای چند ماه و حتی گاهی سالها ظاهر نخواهند شد. چنانچه موها دوباره رشد کنند ، بسیار نازکتر بوده و ریشه سستی خواهند داشت. در برخی افراد، مو به طور دائمی از بین میرود.
عوارض لیزر موهای زائد کل بدن
انجام لیزر موهای زائد بدن، در کلینیک های نامعتبر و شخص غیر متخصص می تواند عوارضی به همراه داشته باشد، از عوارض لیزر موهای زائد بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زخم
- سوختگی
- تغییر رنگ پوست
- جوش زدن
- لیزر موهای زائد قسمت های مختلف بدن
اما برخی از عوارض بعد از لیزر هم وجود دارند که طبیعی است و ممکن است در بعضی افراد بیشتر مشاهده شود، این عوارض بستگی به نوع پوست فرد و رنگ آن دارد. مانند خارش پوست یک عارضه طبیعی است که طی لیزر و بعد از آن به وجود می آید.
قرمز شدن پوست هم بعد از چند روز از بین می رود و به این دلیل است که بعد از لیزر، اطراف فولیکول های مو متورم اند.
هم چنین لیزر موهای زائد ممکن است عوارضی مثل ورم، سوزش، اسکار و رشد مجدد موها را به دنبال داشته باشد.
رشد دوباره موها در هر فرد متفاوت است و بستگی به هورمون ها و دیگر فاکتورهای بیولوژیکی دارد؛ معمولا بعد از ۳ الی ۷ جلسه، رشد موها متوقف خواهد شد.
در موارد بسیار نادری هم تاول در سطح پوست فرد مشاهده شده است که در افراد با رنگ پوست تیره این امکان بیشتر است.
درد و بی حسی در اطراف نقاطی که لیزر انجام شده، از شایع ترین اثرات جانبی لیزر به شمار می رود که کاملا طبیعی هستند. لیزر می تواند باعث ایجاد پوسته هایی در سطح پوست شود. کبودی خفیفی هم در پوست های حساس ممکن است بوجود بیاید.
یکی دیگر از اثرات جانبی لیزر موهای زائد که اهمیت زیادی هم دارد، عفونت است. بعد از لیزر، بیمار باید نقاط مورد را تمیز نگه دارد.
در صورتی که بیمار هنگام انجام لیزر مو از چشمان خود محافظت نکند، لیزر منجر به آسیب های چشمی می شود.
موارد منع لیزر موهای زائد
انجام لیزر در برخی افراد نه تنها سودی ندارد، بلکه باعث ضرر میشود و خطرناک است.
این افراد نباید لیزر انجام دهند:
- کسانی که بیماری های خاصی مثل لوپوس یا پورفیری دارند، نمی توانند از لیزر برای رفع موهای زائدشان استفاده کنند چون نور لیزر برای آنها خیلی مضر است.
- خانم های باردار نباید در معرض نور لیزر قرار بگیرند زیرا ممکن است برای جنین مضر باشد.
- کسانی که حساسیت پوستی، تبخال یا عفونت در محل مورد مورد نظر و یا سابقه تنبلی تخمدان و اختلالات هورمونی مانند سیکل قاعدگی، ریزش موی سر، جوشهای مکرر صورت و سابقه نازایی دارند.
- کسانی که حدودا 4 هفته قبل از لیزر موهای زائد در معرض نور خورشید و یا دستگاه های برنزه کننده و تیره کننده پوست قرار گرفته اند.
- کسانی که دارای تاتو و آرایش دائم در منطقه مورد نظر هستند.
- کسانی که دارای نقاط قهوه ای و تیره مانند زگیل، خال و یا یک علامت مادرزادی در منطقه مورد نظر میباشند.
- کسانی که سابقه تشکیل اسکار کلوئیدال دارند.
- کسانی که از داروهایی استفاده می کنند که پوست را نسبت به نور حساس می کند، مانند داروهای غیر استروئیدی، تتراسایکلین ها، فنوتیازین ها، تیازید، دیورتیک ها، سولفونیل اوره_ها ، سولفونامیدها، DTIC ، فلورواورسیل، وین بلاستین، گریسوفولوین، اسیدهای آلفا-هیدروکسی، اسیدهای بتا-هیدروکسی، رتین-A و یا رتینوئیدهای موضعی
- کسانی که مبتلا به بیمارهای غیر طبیعی پوست که ناشی از دیابت و یا سایر بیماریهای سیستمیک و یا متابولیک هستند.
- کسانی که در 6 ماه قبل از لیزر موهای زائد از ایزوترتینوئین استفاده کرده اند.
- کسانی که در سه ماه گذشته از استروئیدها استفاده کرده اند.
- کسانی که دارای سابقه سرطان پوست هستند.
- کسانی که طی 3 ماه قبل از لیزر موهای زائد، در مقابل اشعه پرتو درمانی و شیمی درمانی قرار گرفته اند.
- کسانی که از داروها یی مانند کورتونها، هورمونها و مینوکسیدیل که باعث رشد موهای زائد می شوند، استفاده می کنند.
- کسانی که از داروهای حاوی طلا است و در بعضی از دارو های بیماران رماتیسمی به کار می روند استفاده می کند.
اگر دارای هرگونه شرایط دیگری می باشید که ممکن است برای سلامتی شما خطر آفرین باشد و موجب تغییری در نتیجه لیزر موهای زائد شود، حتما به پزشک خود اطلاع بدهید تا مانع بروز عوارض جانبی پس از آن شوید.
سوالات درباره لیزر موهای زائد:
چه مدت طول میکشد تا درمان لیزر تأثیر بگذارد؟
افراد با هم تفاوت دارند، بنابراین میزان جلسات هر فرد با دیگری متفاوت است. زمانی که مو در فاز رشد است، لیزر مو عمل می¬کند. قسمت¬های مختلف بدن مرحله رشد متفاوتی دارند و بنابراین بسته به اینکه چه قسمتی تحت درمان قرار می¬گیرد درمان می¬تواند طولانی¬تر یا کوتاه¬تر باشد. اما بیشتر بیماران به طور متوسط به ۶ تا ۸ جلسه درمان برای حذف کامل مو نیاز دارند.
آیا با لیزر تمام موهای زائد از بین میرود؟
بدن هر فردی واکنش متفاوتی به درمانهایی از قبیل لیزر موهای زائد نشان میدهد. در ضمن اندامهای مختلف نیز ممکن است نتایج متفاوتی از خود بروز بدهد. برای مثال ممکن است لیزر پشت لب، ۸۰ درصد موفق باشد و لیزر چانه ۷۵ درصد. به هر حال طیف اثرگذاری لیزر موهای زائد بین ۷۰ تا ۸۰ درصد میباشد.
آیا لیزر در بارداری خطر دارد؟
به کار بردن تکنیک لیزر در بارداری برای از بین بردن موهای زائد، به هیچ عنوان توصیه نمیشود. قرار گرفتن در معرض اشعه لیزر میتواند سلامت مادر و جنین را تحت تأثیر قرار دهد. از طرفی در بارداری هورمونها کاملاً به هم ریخته و رشد موها غیر طبیعی خواهد شد. بنابراین استفاده از لیزر در بارداری علاوه بر خطرناک بودن، بیاثر نیز میباشد.
آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟
تنها عارضهای که لیزر موهای زائد ممکن است در بعضی افراد بروز دهد؛ قرمزی، التهاب و تورم در ناحیه مورد نظر است. گاهی اوقات نیز ممکن است اندام مورد نظر در حین جلسات لیزر دچار درد و سوزش شود.
چند روز قبل از لیزر باید شیو کرد؟
لازم است ۲۴ ساعت قبل از لیزر با استفاده از یک تکنیک سطحی مانند تیغ یا ژیلت موهای ناحیه تحت درمان را از بین ببرید.
لیزر موهای زائد چند جلسه طول میکشد؟
به طور معمول شش تا هشت جلسه برای رفع دائم موهای زائد از طریق لیزر لازم است. این جلسات باید هر چهل و پنج روز یکبار انجام شود. اما برای اینکه نتایج ماندگار شوند، بهتر است هر شش ماه تا سالی یکبار بسته به شرایط فیزیولوژیک هر شخص فرایند لیزر موهای زائد تکرار شود.