عوارض بوتاکس | عوارض بوتاکس صورت

عوارض بوتاکس چیست؟ | عوارض بوتاکس بعد از چند سال

بوتاکس اولین دارویی است که از سم بوتولینوم استخراج شد و به پیشگیری از سردردهای مزمن میگرنی کمک شایانی کرد.
تزریق بوتاکس برای درمان بیماری‌هایی مثل تعریق زیاد دست و بدن (هایپرهیدروز)، مثانه بیش فعال، اسپاسم گردن، تنبلی چشم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر تزریق بوتاکس بوسیله یک متخصص پوست صورت گیرد، حداقل درد و تورم و قرمزی خیلی خفیف تمام آن چیزی می‌باشد که بدنبال تزریق بوتاکس تجربه خواهید کرد.
عوارض بوتاکس معمولا به دلیل بروز اشتباه در روند تزریق صورت می‌گیرد و خود ماده بوتاکس (سم بوتولینوم) عوارض خاصی برای بدن به همراه نخواهد داشت.
در ادامه انواع عوارضی شایع و نادر ناشی از تزریق بوتاکس را مورد بررسی قرار داده و مهم‌ترین تکنیک‌های جلوگیری از بروز آن‌ها را معرفی خواهیم کرد. این مطلب را از دست ندهید.

عوارض بوتاکس در اطراف دهان

عوارض بوتاکس در اطراف دهان

به صورت معمول تزریق بوتاکس برای جوانسازی پوست اطراف دهان انتخاب مناسبی نمی‌باشد و دیگر روش‌های جوانسازی بیشتر و بهتر بر این ناحیه تاثیر می‌‌گذارند. در بیشتر اوقات تزریق بوتاکس در نواحی دور دهان همراه با تزریق ژل (معمولاً هیالورونیک اسید) صورت می‌‌گیرد. برای جلوگیری از عوارض، باید از دوزهای بسیار کم و غلیظ بوتاکس استفاده نمود. عوارض بوتاکس در تزریقات اطراف دهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم تقارن
  • فلج عضلات لب و ناتوانی در تکلم و بلع صحیح
  • سختی در لبخند زدن
  • گاهی مشکل در جلوگیری از بیرون نریختن آب دهان

عوارض بوتاکس در پیشانی

عوارض معمول بوتاکس پیشانی شامل قرمز شدن، سردرد و حالت تهوع و کبود شدن منطقه تزریق می‌باشد. هم چنین یکی از عوارض شایع آن افتادگی پلک بعد از بوتاکس و کوچک شدن چشم بر اثر بوتاکس اما اگر برای تزریق بوتاکس پیشانی به مراکز نامعتبر مراجعه شود با عوارض دائمی بوتاکس مواجه خواهند شد زیرا  از مواد و ژل‌های تقلبی و نامرغوب استفاده می‌کنند.

عوارض بوتاکس در دور چشم

از عوارض بوتاکس در دور چشم می‌توان به پتوز پلک، قرمز شدن منطقه تزریق، سنگین شدن پلک‌ها، اختلال بینایی، کبودی، سرازیر شدن اشک از چشم‌ها و… در صورتی که با هر یک از این عوارض بوتاکس روبرو شدید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

عوارض بوتاکس میگرنی

حساسیت به بوتاکس موضوعی است که بسیار کم اتفاق می‌افتد پس اگر از میگرن شدید رنج می‌برید بهترین روش بوتاکس میگرن است که اگر تزریق بوتاکس میگرن توسط پزشک متخصص یا تحت نظارت پزشک انجام شود با هیچ عوارضی مواجه نخواهید شد.

عوارض بوتاکس زیر بغل

اثرگذاری بوتاکس زیر بغل پس از ۱ هفته مشخص شده و با اینکه عوارض بوتاکس زیر بغل بسیار نادر می‌باشد اما امکان دارد بعضی از افراد با عوارض بوتاکس روبرو شوند این عوارض شامل: خشکی دهان، سردرد ، حالت تهوع، ضعف عضلانی و … می‌باشد.

عوارض بوتاکس بعد از تزریق

قرمزی و ورم محل تزریق بوتاکس

قرمزی و تورم بعد از تزریق بوتاکس

قرمزی و تورم واکنش طبیعی بدن پس از تزریق بوتاکس است. این عوارض معمولاً خفیف تا متوسط بوده و در عرض چند ساعت رفع می‌شوند و نیازی به درمان و مراجعه به درمانگاه نخواهد داشت.
حجم قرمزی و التهاب به میزان بوتاکس تزریقی بستگی دارد. میزان شدت این عوارض تا میزان زیادی به تجربه‌ی پزشک وابسته است.
استفاده از سوزن‌های باکیفیت، تزریق آهسته‌ و مقادیر کم بوتاکس و همینطور استفاده از کمپرس سرد پس از تمام شدن تزریق، مواردی هستند که می‌توانند از شدت قرمزی و التهاب کم کنند.

درد هنگام تزریق بوتاکس

شدت درد در تزریق بوتاکس به آستانه‌ی تحمل درد فرد بستگی خواهد داشت. برای کم کردن درد می‌توانید بعد از مشورت با پزشک، حدود ۱ ساعت پیش از مراجعه به کلینیک، استامینوفن مصرف کنید.
در بعضی موارد قبل از درمان، از کرم‌های بی‌حسی موضعی یا کمپرس سرد استفاده می‌شود تا درد محل تزریق به کم‌ترین میزان خود برسد.

سردرد و تهوع بعد از تزریق بوتاکس

سردرد بعد از تزریق بوتاکس و یا تهوع بعد از بوتاکس در ۲ تا ۱۵ درصد از مراجعه کنندگان مشاهده می‌شوند. البته سردرد و تهوع معمولاً خفیف بوده و بیشتر برای افرادی اتفاق می‌افتد که اولین تزریقات بوتاکس خود را انجام داده‌اند.
ماندگاری این عوارض حداقل چند ساعت الی حداکثر سه روز بعد از تزریق متغیر می‌باشد. در کل عواملی مثل آسیب‌های بوجود آمده در محل تزریق، استرس و سابقه‌ی سردردهای میگرنی در ایجاد سردرد و تهوع موثر می‌باشند. برای درمان سردرد، مصرف داروهای مسکن یا قرص‌های ضد میگرن معمولی توصیه می‌شود.

کبودی بعد از بوتاکس

کبودی بعد از بوتاکس به دلیل سوراخ شدن عروق خونی موجود در محل تزریق رخ می‌دهد. این اتفاق معمولاً ناشی از این می‌باشد که محل عروق خونی، پیش از تزریق بوتاکس به خوبی شناسایی نشده‌اند.
پزشکان غیرمتخصص و افراد غیر پزشک با آناتومی صورت و گردن آشنایی کافی ندارند. به همین علت آسیب به عروق خوبی بالا می‌رود و موجب ایجاد کبودی می‌شود.
برای پیشگیری از این عارضه، باید از مصرف آسپیرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی از حداقل ۷ روز قبل از تزریق خودداری کنید. استفاده از کرم‌های ویتامین K نیز در رفع کبودی موثرند.

عفونت بعد از تزریق بوتاکس

یکی از غیر ممکن‌ترین عوارض احتمالی پس از بوتاکس عفونت می‌باشد. همه محلول‌های بوتاکس حاوی مایع نرمال سالین هستند و در دمای ۴ درجه‌ی سانتی‌گراد نگهداری می‌شوند.
بعد از گذشت ۳۰ روز بعد از باز کردن محلول بوتاکس، هیچ باکتری یافت نخواهد شد. با این حال در محیط‌‌های درمانی، پیش از تزریق پوست شما به خوبی استریل می‌شود تا خطر عفونت به صفر برسد.

واکنش‌های کولینرژیک

یکی دیگر از عوارض بوتاکس واکنش‌های کولینرژیک می‌باشند که معمولاً به شکل خشک شدن دهان یا چشم‌ها قابل نمایان هستند. این عوارض بیشتر در صورت استفاده از فرآورده‌هایی مشاهده می‌شود که از سم بوتولونیوم نوع B ساخته‌ شده‌ باشند.

چگونه عوارض بوتاکس را کم کنیم؟

برای کم کردن خطرات مربوط به تزریق بوتاکس، اطمینان حاصل کنید که درمان توسط پرسنل واجد شرایط صورت می‌گیرد و در صورت بروز عوارض، پزشک به موقع در دسترس است.
همینطور قبل از تزریق باید مورد ارزیابی قرار بگیرید. افرادی که باردار، شیرده یا دارای اختلالات عصبی می‌باشند باید از تزریق بوتاکس پرهیز کنند.

همینطور افراد مبتلا به برخی اختلالات سیستم عصبی یا عضلانی در معرض افزایش خطر عوارض جانبی جدی مثل مشکل در بلع یا تنفس هستند.
اگر آتروفی عضلانی اسکلروزان جانبی، هرگونه اختلالی که موجب کم شدن استیل کولین می‌شود، یا اختلالاتی که موجب اختلال عملکرد عصبی عضلانی محیطی می‌شود، دارید، در مورد اینکه چگونه این دارو امکان دارد بر وضعیت شما تأثیر بگذارد، با پزشک خود صحبت نمایید.

منع تزریق بوتاکس برای چه افرادی است؟

منع تزریق بوتاکس

  • افرادی که دارای بیماری اختلالات انعقادی هستند.
  • افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می‌کنند.
  • زنانی که در دوران بارداری هستند.
  • افرادی که سن آن‌ها کمتر از ۱۸ سال و همینطور سن بالاتر از ۷۵ سال هستند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری ام‌اس (MS)، میاستنی گراویس، نفروپاتی و نارسایی کلیه می‌باشند.
  • افرادی که دارای بیماری‌های قلبی و عروقی حاد می‌باشند.
  • افرادی که دارای ضعف ایمنی یا افرادی که دارای عفونت فعال هستند.
  • افرادی که واکسیناسیون در ۲ هفته اخیر انجام داده‌ باشند.
  • افرادی که بدون دلیل مشخص ابتلا به بیماری فلج عضلانی هستند.

عوارض تزریق بوتاکس در بارداری

متخصصین معمولاً استفاده از بوتاکس را در دوران بارداری یا شیردهی پیشنهاد نمی‌کنند البته هیچ مطالعه گسترده‌ای در مورد تاثیرات این سم بر جنین وجود ندارد ولی حائز اهمیت است که احتیاط کنید.
دلیل اینکه عوارض تزریق بوتاکس در بارداری مورد بررسی قرار نمی‌گیرد این می‌باشد که هیچکس نمی‌داند آیا این دارو از جفت عبور می‌کند یا خیر.

اما اگر عبور کرد، سلامتی و جان یک انسان زنده و بی‌دفاع را در معرض خطر قرار می‌دهد که این کار کاملا غیر انسانی و غلط می‌باشد. به همین علت، پزشکان این دارو را به زنان باردار و مادرانی که فرزند خود را از شیر خود تغذیه می‌کنند به هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌کنند.
بنابراین اگر باردار یا شیرده می‌باشید، باید منتظر بمانید تا از این مرحله عبور کرده و بعد برای تزریق بوتاکس اقدام کنید تا هم خود و هم فرزند از خطرات بوتاکس در امان بمانید.

عوارض بوتاکس در دوران شیردهی

تحقیقاتی وجود ندارد که ثابت کند بوتاکس در شیردهی برای نوزاد خطرناک است.

بوتاکس چیست؟

همانطور که در ابتدای متن نیز ذکر کردیم، بوتاکس سم رقیق شده‌ای است که از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم استخراج می‌شود و خاصیت درمانی دارد.
این دارو چند سال پیش توسط سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به منظور استفاده درمانی مورد تایید قرار گرفت. این دارو ارسال سیگنال‌های انقباض شونده اعصاب به عضلات را مسدود می‌کند که سبب جلوگیری از انقباض عضلات به طور هدفمند می‌شود.

همچنین از تزریق بوتاکس برای درمان بیماری‌هایی که بر عملکرد انقباضی بدن تأثیر می‌گذارند (مانند اسپاسم گرن، واژینیسموس، میگرن و …) استفاده می‌شود.
اگر چه این دارو، نوعی سم باکتریایی است اما اثرات آن بسته به میزان تزریق، متفاوت می‌باشد. به عنوان مثال، این دارو فقط در دوزهای کم و هدفمند تزریق می‌شود بنابراین عوارض بوتاکس بعد از چند سال چشمگیر نخواهد بود.

نکات مهم در مورد تزریق بوتاکس

نکات مهم بعد از تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس یکی از راه‌های جوان‌سازی و زیبایی صورت می‌باشد که در مقایسه با جراحی‌های زیبایی قیمت کمتری دارد، با رعایت نکات آن خطری در پی ندارد و به سرعت در مراکز زیبایی صورت می‌گیرد.
مهم‌ترین نکته‌ای که برای تزریق بوتاکس وجود دارد این است که فرد پس از تزریق بوتاکس همچنان چهره طبیعی خود را حفظ نماید و صورتی بی روح پیدا نکند. اما پیش از انجام تزریق بوتاکس، باید به نکات مهمی توجه داشته باشید که در ادامه بطور کامل شرح داده‌ایم.

  • نخست دکتری انتخاب کنید که دارای بورد تخصصی زیبایی شناسی باشد.
  • پس از انتخاب دکتر، برای مشاوره پیش از بوتاکس و نحوه آشنا شدن و هزینه بوتاکس و مراحل کار از او وقت بگیرید.
  • در برخی مطب‌ها تزریق بوتاکس توسط منشی و یا دستیاران دکترها صورت می‌گیرد، اما این کار نشان دهنده این نیست که آن‌ها حتما در تزریق بوتاکس مهارت لازم را دارد و همه جوانب آن را زیر نظر خواهند گرفت. پس حتما برای تزریق بوتاکس از خود پزشک متخصص برای انجام آن درخواست کنید.
  • آنچه که در نتیجه بوتاکس لب حائز اهمیت است این است که لکه و کبودی بر روی صورت باقی نماند.
  • همینطور حالت ابروها تغییر نکند، صورت در طول درمان در معرض تغییر زیاد قرار نگیرد که نتوان هیچ یک از احساس درونی مثل شادی، غم، عصبانیت را بروز دهید.
  • همچنین در صورتی که بدنبال دانستن عوارض بیشتر بوتاکس بروید و حساسیت بیشتری به خرج دهید، نتیجه عکس خواهید دید. پس فقط با اطلاعات کامل به دنبال تزریق باشید.

مقالات بیشتر درباره بوتاکس که می توانید بخوانید:

پرسش و پاسخ در مورد عوارض بوتاکس

عوارض بعد از تزریق بوتاکس چیست ؟

قرمزی و ورم محل تزریق بوتاکس
درد هنگام تزریق بوتاکس
سردرد و تهوع پس از تزریق بوتاکس
کبودی پس از بوتاکس

عوارض تزریق بوتاکس در بارداری چیست؟

پزشکان معمولاً استفاده از بوتاکس را در دوران بارداری یا شیردهی توصیه نمی‌کنند البته هیچ مطالعه گسترده‌ای در مورد تاثیرات این سم بر جنین وجود ندارد ولی بهتر است احتیاط کنید.

عوارض بوتاکس صورت در دراز مدت چیست؟

آسیب به عضله و اعصاب صورت
مشکل در بلعیدن
افتادگی پلک
ضعف عضله گردن
تاری دید
ضعف عمومی بدن
مشکل در جویدن
گرفتگی صدا
مشکل در صحبت کردن
تپش قلب

5/5 - (4 امتیاز)
محمودی
محمودی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *